Aeroportul Caransebeș ar putea deveni operațional chiar mai devreme decât și-a propus Gabriel Olariu

Omul de afaceri lugojean Gabriel Olariu nu contenește să uimească gugulanii cu cât de repede se mișcă pentru a deschide Aeroportul Caransebeș, conștient fiind că va fi un business de succes. În urmă cu câteva zile, în cadrul unei licitații internaționale, Gabriel Olariu a achiziționat două treimi dintr-un aeroport din Germania, contra sumei de 1,5 milioane de euro.

„Acest aeroport a fost construit de investitori chinezi, Parchim International, în regiunea Mecklenburg. Din cauza unor neînțelegeri cu statul german, chinezii s-au retras, iar acum echipamentul nou a fost scos la vânzare. Chinezii au investit în acest aeroport vreo 50 de milioane de euro, aeroportul trebuia să fie unul dintre cele mai moderne din această regiune, dar așa este în afaceri. Eu am cumpărat parte din echipamente pentru a dota Aeroportul Caransebeș.”, ne-a confirmat Gabriel Olariu. Omul de afaceri ne-a mai spus că tehnica este integral europeană și a achiziționat tot sistemul de securitate, toate aparatele cu raze, benzile transportoare, detectoarele de substanțe explozive și de droguri.

A fost o licitație internațională și am concurat cu aeroporturi mari din Europa. Noi am luat 50 de produse din 125, dar ca pondere noi am făcut cea mai mare achiziție.”, declară omul de afaceri bănățean.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Gabriel Olariu mai spune că vor ajunge zilele următoare pe Aeroportul Caransebeș 15-16 tiruri, iar după această achiziție va putea să urgenteze autorizarea aeroportului pentru aeroport internațional de pasageri, însă acesta nu va fi în competiție cu aeroportul din Timișoara.

Sursa foto: lugojeanul.ro

banner 970 x 250