Arta stradală prinde tot mai mult contur la Timișoara. S-au anunțat câștigătorii concursului Memoriile Cetății

În Timișoara, arta stradală nu este pusă la colț, ci începe să fie valorificată în adevărate lucrări artistice. Mai ales de către cei de la Asociația Timișoara 2021 – Capitala Europeană a Culturii. Prin programul Memoriile Cetății, zidurile din cinci zone ale orașului vor prinde viață.

Pentru a face o selecție a celor care vor înfrumuseța orașul cu artă stradală, cei de la Timișoara 2021 au organizat un apel de proiecte, la care s-au înscris 46 de artiști. Câștigători au fost desemnați Lost Optics, KSELEQOQYNQYSHY (Casele cu ochi închiși), Lux, Bianca Stancu și Horațiu Christian Pavelescu. Cei cinci câștigători vor începe treaba în perioada 14-20 octombrie, fiind vizate două blocuri, două licee și un punct termic din oraș. „Felul în care a reacționat comunitatea de artiști din toată țara la apelul deschis ne-a îngreunat misiunea de a alege. Totodată, suntem profund recunoscători pentru cercetarea, implicarea și imaginația celor care au aplicat. Ne bucurăm să susținem transformarea orașului, de a descoperi noi locuri și spații care să fie dedicate artei.”, spune directoarea Timișoara 2021, Simona Neumann.

Criteriile de jurizare au fost următoarele: adaptarea propunerilor la tema concursului, coerența și forța conceptului propus, impactul lucrării în spațiul public, capacitatea de a transmite un mesaj stimulativ publicului și impactul asupra comunități, originalitate și creativitate. Alături de Asociația Timișoara 2021, din juriu au mai făcut parte Andrei Condoroș, Claudiu Toma, Mihai Zgondoiu, Andreea Săsăran și Corina Nani.