Aer de epocă pe străzile Oraviței

După-amiaza de duminică a dus Oravița cu sute de ani în urmă, în vremurile în care prinții și prințesele nu existau doar în povești. Zeci de personaje au defilat pe străzile orașului, în cea de-a doua zi a Festivalului „Oravița 201/100”.

Evenimentele din cea de-a doua zi a Festivalului „Oravița 201/100” au început… colorat. Zeci de prinți, prințese, arlechini, conți și contese au încărcat străzile orașului de istorie. Atmosfera a părut atât de firească, încât curioșii adunați să vadă alaiul și mașinile parcate pe marginea drumului erau elementele care păreau ireale, în cele din urmă.

„Ne bucurăm de interesul pe care îl arată orăvițenii față de această paradă și sperăm ca ea să capete amploare de la an la an”, spune primarul Dumitru Ursu, costumat și el adecvat evenimentului.

Costumele care au prins viață pe drumul ce leagă Primăria Oravița de Teatrul Vechi „Mihai Eminescu” au fost puse la dispoziție de compania de artă stradală Check Street Art din Timișoara și Fundația Județeană pentru Tineret Timiș.

celtic transilvania 1000x100px

După ce personajele de poveste au ajuns la teatru, acestea s-au transformat în spectatori ai piesei „Profu` de religie”, de Mihaela Michailov, regia artistică: Mihaela Lichiardopol, pusă în scenă de Teatrul pentru copii și tineret „Merlin” Timișoara.

Ce alte evenimente sunt incluse în programul Festivalului „Oravița 201/100” (21-27 iulie), aflați din articolul Oravița 201/100: Capitala teatrului se mută din nou în Valea Carașului.