„Adrian Torma va avea un viitor în politica social-democrată cărăşeană”

explo 1000x200

Chiar dacă a fost înlăturat din competiția electorală pentru un nou mandat în fruntea Primăriei Moldova Nouă, ca urmare a unei soluții date de către Înalta Curte de Casație și Justiție, fostul primar al orașului de la Dunăre, Adrian Torma, nu părăsește scena politică, conducerea PSD Caraș-Severin lăsând să se înțeleagă că are planuri mari pentru omul care a luptat împotriva tuturor pentru binele locuitorilor UAT-ului din Clisura Dunării.

„Adrian Torma, din punctul meu de vedere, a dovedit foarte multe lucruri în ultima perioadă, în special în cei patru ani cât a condus destinele cetățenilor din Moldova Nouă. În 27 septembrie a reușit să câștige din nou încrederea electoratului, deși, în campanie, i-a avut pe toți împotriva sa, de la miniștrii, judecători până la BEC, iar lista poate continua. Sigur, ne confruntăm acum cu această situație nedorită, dar există o decizie a unei instanțe. Până nu vedem motivarea, ne este greu să găsim o explicație plauzibilă. Acum, deși se discută despre ieșirea lui Adrian Torma din lumea politicului, eu vă spun că acesta s-a dovedit a fi un coleg de partid extraordinar, un camarad care nu și-a spus ultimul cuvânt în politică, ba chiar va avea un viitor în politica social-democrată cărășeană.”, a precizat pentru expressdebat.ro Silviu Hurduzeu, președintele PSD Caraș-Severin.

Reluarea scrutinului electoral și „sportivul care a alergat singur, dar a ieșit pe locul doi”

Convins de fapt că în politica românească se poate întâmpla orice, mai ales după răsturnări de situații spectaculoase care au avut loc în ultimele patru luni la Moldova Nouă, actualul deputat PSD speră totuși ca lupta pentru scaunul de edil în urbea de la Dunăre să-i aibă în prim-plan pe liberalul Ion Chisăliță și pe Eugen Băleanu, candidat din partea Partidului Verde, asta pentru a evita situația absurdă, însă nu imposibilă, de a fi înlăturat oricine doar pentru a ieși triumfător cel care trebuie să câștige, nicidecum cel care merită votul și încrederea electoratului.

„În acest moment este evident ca unii oameni, scârbiți de ceea ce s-a întâmplat, invalidarea alegerilor și scoaterea din competiție a celui care a câștigat alegerile în data de 27 septembrie, să nu-și mai dorească să participe la scrutinul de duminică. Au fost scoși din cursă oameni doar ca să câștige cineva anume. Eu mă gândesc serios și la această variantă. Știți povestea cu sportivul care a alergat singur, dar a ieșit pe locul doi? E posibil și acest lucru, dacă se tot scot candidați. Să rămână doar unul singur și nici în acea situație să nu câștige, oricine ar fi pe lângă. De un lucru însă rămân convins: Moldova Nouă și comunele din Clisura Dunării au dovedit, atât la alegerile locale, cât și la cele parlamentare, că au un puternic electorat de Stânga, iar pentru acest lucru, în următoarea perioadă, vor avea loc acțiuni în toate localitățile respective. Nu ne vom abandona niciodată electoratul. Revenind la subiectul alegerilor din 24 ianuarie, indiferent de rezultat, îmi doresc ca totuși să existe doi candidați.”, a mai atras atenția fostul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin.