Adrian Torma: „Nu ne primim banii pe care guvernul liberal ne-a obligat să-i cheltuim prin ordonanţe militare. Acum suntem responsabili inclusiv de creioanele din secţiile de votare”

În condițiile în care actualul guvern aduce în discuție eforturile pe care a trebuit să le facă pentru a scoate țara la liman după căderea Guvernului Dăncilă, primarul social-democrat de la malul Dunării le retransmite celor de la Palatul Victoria că ar fi mai bine să se preocupe de returnarea sumelor de bani pe care administrațiile publice locale le-au cheltuit în contextul COVID-19 în loc să-și justifice nereușitele pe teme ce țin de trecut.

„Noi, autoritățile publice locale, așteptăm din luna februarie, martie, de când a început pandemia, să ne recuperăm banii. Nu ne primim banii pe care guvernul liberal ne-a obligat să-i cheltuim prin Ordonanțe Militare. Adică noi nu mai putem da înapoi. Mi-e jenă mie de primarii PNL pe care acum pot să-i confund cu niște struți, întrucât nu fac altceva în momentul de față decât să bage capul în pământ.”, a subliniat primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma.

Cum nemulțumirile par să nu se oprească aici, șeful administrației publice locale din urbea de la Dunăre aduce în discuție un alt aspect pe care guvernanții îl vor pune pe seama primăriilor, şi anume: asigurarea infrastructurii necesare pentru desfășurarea în condiții optime a lucrurilor în cadrul secțiilor de votare cu ocazia alegerilor locale din acest an:

1000x100 casa brutarului

„Este pentru prima dată în istoria electorală când noi, primarii, suntem responsabili inclusiv de creioanele din secțiile de votare. Până acum, totul venea de la Biroul Electoral Județean sau… de unde venea. Acum noi trebuie să stăm să vedem de care pixuri cumpărăm, câte șervețele. E o chestie ilogică și aberantă. Dintr-o dată, în pandemie, după ce ne-au pus încă nu știu câte obligații în spate, acum avem de-a face și cu asta, noi fiind și candidați în proporție de 99%. E penibil ce fac dânșii”.

(E)

(E).