Adrian Torma: „Eu sunt singurul din Caraș-Severin care nu mi-am înălbit declarația de avere sau de interese!”

Reclamat la Prefectură și direcționat de aici mai departe spre Agenția Națională de Integritate pentru a fi analizat un posibil conflict de interese, primarului orașului Moldova Nouă a vorbit în premieră pentru expressdebanat.ro despre încercarea social-democraților de a-l înlătura de la șefia administrației publice locale. 

Torma acuză de mai multă vreme existența la Moldova Nouă a binomului PSD – Partidul Verde, care, după ce a condus timp de 16 ani destinele orașului, suferă acum fără „ciolan” și atunci ar născoci tot felul de zvonuri care să-l discrediteze și chiar să-l înlăture din funcțiade primar. Cea mai recentă găselniță a social-democraților ar fi legăturile dintre Primărie și asociația Tommyland, respectiv dintre familia Torma și Tommyland. La Prefectură a fost reclamantă o relație de incompatibilitate, mai exact un conflict de interese, între primarul Torma și soția sa, care ocupă o funcție în cadrul asociației respective.

Edilul de Moldova Nouă a explicat pentru expressdebanat.ro că sunt doar niște șicane, cu care e deja obișnuit, acțiunea social-democraților urmând să se sfârșească în opinia sa cu un mare eșec pentru rivalii săi politici. „Tommyland este o organizație cu domnul profesor Tomi Popovici președinte, un om cu suflet mare, care dorit să aibă o activitate și la nivel de oraș, el fiind susținut de sate prin primarul comunei Pojejena. A venit la mine și ne-a propus să susținem un ONG, mai ales că eu aveam o companie foarte mare și puteam să susținem financiar. Ne-am dat seama că în afară de fotbal nu aveai pentru copii nicio activitate. Și atunci am început să susținem acest ONG. Acum, în urma solicitării făcute de Tommyland, s-a dat o Hotărâre de Consiliu prin care am fost eu însărcinat ca primar și Serviciul Patrimoniu, pentru a le acorda un spațiu ca să-și desfășoare copiii activitățile. Nu se pune problema de incompatibilitate, gurile rele acuză un conflict de interese. În opinia mea nu există așa ceva. Nu există un profit material sau un avantaj pentru mine ori pentru soția mea. Pentru că s-a acordat spațiul gratuit este decizia Consiliului Local, nu a mea”, spune primarul Adrian Torma.

Ce interese ar fi putut avea familia Torma în condițiile în care AutoAlex, firma pe care o deține, a investit undeva la 180.000 de lei în copiii de la Tommyland, se întreabă primarul. „Eu sunt singurul din Caraș – Severin care nu mi-am înălbit declarația de avere sau de interese. V-aș ruga să vă uitați și la cei care au candidat la Moldova Nouă, că dintr-o dată devin oameni săraci”, a mai afirmat Adrian Torma, cu trimitere la faptul că, în campania electorală, unii dintre candidați au renunțat la mașinile scumpe și au trecut mare parte din avere pe numele unor apropiați.