Pesediștii îl avertizează pe primarul Popa: Să nu cumva să trebuiască să dăm înapoi banii pentru tramvai!

Liderul Grupului PSD din Consiliul Local Reșița, Mirel Sabo, și cel mai vocal dintre consilierii social-democrați, Florin Feraru, și-au exprimat încă o dată temerile și îndoielile legate de oportunitatea și riscurile reintroducerii tramvaiului în municipiu.

După cum bine se știe, primarul Nelu Popa a insistat foarte mult pentru reintroducerea tramvaiului ca și mijloc de transport public în Reșița. A explicat și principalele motive pentru care nici autobuzul, nici firobuzul nu ar fi soluții mai bune. În primul rând, banii vin de la UE, iar odată cu achiziționarea tramvaielor s-ar reabilita complet și calea de rulare. Pentru orice altă opțiune, actuala linie de tramvai ar trebui scoasă pe banii Consiliului Local, iar o astfel de lucrare nu e deloc ieftină. În plus, la cum ne-am obișnuit să lucreze firmele noastre, totul s-ar putea dovedi a fi un dezastru.

Consilierii PSD s-au îndoit de la bun început de oportunitatea reintroducerii tramvaiului. Și o fac în continuare. „Tramvaiul nu mai are pe cine să transporte. Este o investiție foarte, foarte mare, care trebuie făcută într-un timp scurt și să nu pățim la fel ca și cu blocurile de pe I.L. Caragiale, când în loc să fie gata trei blocuri, a fost doar unul și a trebuit să dăm banii înapoi, pentru că erau bani europeni și atunci am fost obligați să-i suportăm noi”, a avertizat Mirel Sabo.

Până să circule din nou tramvaiul, la Reșița vor ieși curând pe traseu autobuzele la mâna a doua achiziționate de noua societate de transport a municipalității. „Așteptările noastre sunt la fel ca ale tuturor reșițenilor, să fie moderne, să fie curate, că lumea se plângea și de curățenie, personalul să fie civilizat, că din păcate au fost și probleme de genul acesta”, a dezvăluit Sabo așteptările pe care le are de la autobuzele ce vor înlocui rablele Ro-A Tir. „E foarte important să vedem și cu ce costuri vom putea susține acest serviciu de transport în comun. Într-o discuție cu domnul Ardelean (n.r. – Gelu Ardelean, director Transport Urban Reșița), acesta îmi spunea că speră să rămânem la aceleași costuri. Eu personal cred că vor crește”, a atras atenția consilierul local PSD, Florin Feraru.