Adrian Torma, despre numirea Luminiței Jivan: „Să căutăm binele comunității Moldova Nouă și al județului Caraș-Severin!”

Preluarea interimatului în cadrul PSD la nivelul județului Caraș-Severin de către Luminița Jivan pare să fie de bun augur pentru mai mulți politicieni din Clisura Dunării, inclusiv pentru cei care nu împărtășesc aceleași ideologii politice cu deputata. Unul dintre aceștia este chiar Adrian Torma, primarul liberal al orașului Moldova Nouă.

Într-un interviu acordat pentru expressdebanat.ro, l-am întrebat pe edilul de la malul Dunării cum vede acesta interimatul Luminiței Jivan la nivel de PSD Caraș-Severin, având în vedere că deputata va fi, de acum înainte, liantul dintre administrația pe care o conduce și Organizația PSD Moldova Nouă. Iată ce declară Torma: „Faptul că PSD face niște pași de a veni cu oameni tineri și noi în politică e un semnal pentru întreaga clasă politică. Eu am o relație bună cu Luminița Jivan și cred că va putea îmbunătăți Partidul Social Democrat prin deciziile pe care le va lua, atâta timp cât folosește înțelepciunea în fiecare dintre decizii”.

Referitor la vechimea lui Ion Mocioalcă în PSD (deputat care, actualmente, a trecut la PRO România) și suflul tânăr, prin care Luminița Jivan a reușit să se remarce, edilul de la Moldova Nouă comentează: „Eu am spus-o cu trei luni înainte de a se face această schimbare că, dacă ar fi să văd un om care poate prelua președinția Partidului Social Democrat, Luminița Jivan este acea persoană! Pentru că are atuul tinereții și a acumulat deja experiență atât în cadrul Prefecturii, cât și la nivel de minister, în București, dar și ca parlamanetar, pentru a veni cu un refresh în PSD”.

Prin schimbarea conducerii social-democrate la nivel județean, Torma speră la o comunicare mult mai productivă cu actualii consilieri PSD din orașul pe care-l conduce: „Eu sper ca venirea doamnei președinte Luminița Jivan la conducerea județului Caraș-Severin să aducă o schimbare și la nivel local și să fie un liant între administrația publică locală, în speță eu, ca și primar, și opoziția PSD, ca, în momentele în care poate noi, din diverse motive, nu reușim să găsim o cale de comunicare, dumneaei să intervină și să ne pună pe toți pe un făgaș care să aducă binele comunității”.

Întrebat dacă Luminița Jivan le va explica mai bine colegilor de la malul Dunării ce-nseamnă binele comunității, șeful administrației de la Moldova Nouă răspunde încrezător: „Eu trebuie să recunosc că Luminița Jivan este unul dintre oamenii cu care am avut o relație foarte apropiată (din momentul în care am decis să intru în politică) și cred că dumneaei știe cât de mult mă zbat pentru a accesa proiecte atât guvernamentale, cât și europene, în a aduce investitori în Moldova Nouă. Şi, evident, că trebuie să depășim faptul că noi facem parte din partide diferite și întotdeauna să căutăm binele comunității Moldova Nouă și al județului Caraș-Severin. Evident că asta este menirea noastră și cred că putem găsi calea de comunicare”.

Ținând cont de relația profesională apropiată a lui Torma față de actualul președinte PSD Caraş-Severin, edilul nu va ezita să-i pună pe masă Luminiței Jivan eventualele nemulțumiri pe care le-ar putea întâmpina cu social-democrații de la malul Dunării (spre exemplu, votul negativ dat de aceștia unor proiecte care ar putea aduce binele comunității). „Relația mea cu doamna Jivan, așa cum am spus, este o relație de peste aproape trei ani de zile, din momentul în care am intrat în politică. Ne-am cunoscut la diverse evenimente. E o relație bazată pe prietenie și pe principii. Dacă a fost lângă mine în momentele în care era doar parlamentar și a avut întotdeauna un sfat, mi-a acordat ajutorul, cred, cu siguranță, în momentul în care între mine și organizația locală PSD, dacă vor apărea disensiuni, va încerca, întotdeauna, calea de comunicare și calea de a ne pune la aceeași masă. Eu îmi doresc foarte mult ca tinerii, care vin în politică și obțin astfel de funcții, să dovedească că pot mai mult decât predecesorii lor. Şi eu am foarte mare încredere în Luminița Jivan că poate aduce multe lucruri bune și multe proiecte frumoase pentru județul Caraș-Severin”, ne-a mai declarat Adrian Torma.