Adrian Torma, despre „comandoul gălbejit”: „Au coborât atât de mult nivelul discursului politic atacând familia Torma, firma familiei mele, credinţa mea în Dumnezeu. Cel mai grav, au minţit că vor schimba «cursul Dunării»”

Primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, taxează în termeni duri vizita de ieri a echipei liberale în orașul pe care îl conduce, acesta dând de înțeles că nu a fost deranjat de faptul că oaspeții: ministrul Internelor, Marcel Vela, candidatul PNL la șefia Consiliul Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca și europarlamentarul Rareș Bogdan au venit să își susțină candidații din Clisura Dunării cu ocazia alegerilor locale, ci pentru că au depășit limita discursului politic atacându-i „familia”, „firma familiei” sale, „credința în Dumnezeu”, dar, „cel mai grav, au mințit că vor schimba «cursul Dunării»”.

„După încercarea eșuată de «asasinat politic» prin care au încercat eliminarea mea din competiția electorală, ieri, Moldova Nouă a fost martorul aterizării «comandoului gălbejit» în frunte cu Marcel Vel(e)a, Rareș Bogdan, Romeo Dunca și domnul Chisăliță, cel care, în 2016, spunea că votează din inimă Adi Torma. În afară de Rareș Bogdan, care acum a aflat că Moldova Nouă nu este în Republica Moldova, aproape de Chișinău, ci în Banat, toți ceilalți au declanșat o rafală de atacuri la adresa mea, rafală copiată din filmele cu mafioți, acolo unde te liniștești doar cand îți vezi adversarul «mort»!”, a explicat Adrian Torma.

Șeful administrației publice locale de la Dunăre s-a văzut nevoit să deschidă cutia Pandorei, acesta având câte un mesaj de transmis atât oaspeților, cât și gazdelor evenimentului politic:

„Au promis orice este posibil, dar au coborât atât de mult nivelul discursului politic atacând familia Torma, firma familiei mele – Auto Alex, credința mea în Dumnezeu și, cel mai grav, au mințit promițând ca vor schimba inclusiv «cursul Dunării». Camarade Marcel, eu nu îți caut dronele dispărute misterios! Dragă Romeo, eu nu sunt pasionat de ce ai «dat» să îți cumperi un munte! Domnul proaspăt pensionar, Ion Chisăliță, eu nu caut articole despre mafia lemnului de pe «Stop Defrișări» sau articole de pe #RomâniaCurată”.

Referitor la atacurile care i-au vizat familia, Adrian Torma a punctat: „Noi, familia Torma, suntem copiii acestui oraș, îl iubim și ne iubim comunitatea, contribuim la dezvoltarea orașului de peste 25 de ani, susținem comunitatea noastră din respect pentru părinții noștri, profesorii noștri, prietenii noștri și pentru că Dumnezeu ne-a dat darul de a ne naște aici, în Boșneag, și ne îndeamnă să credem în Moldova Nouă. Am fost aici de generații și suntem mândri că suntem boșnegeni, suntem mândri că am construit o companie de nivel național care are sediul în Moldova Nouă, ne creștem copiii aici și tot aici ne dorim să ne odihnim, când Dumnezeu va decide. Încerc sa vă caut scuze, dar, de fapt, vă compătimesc pentru modul josnic în care ați folosit democrația pentru a vă elimina adversarul”.

Edilul social-democrat le-a mai atras atenția liberalilor despre faptul că nu au putut organiza o acțiune de unii singuri, fără ajutorul venit din partea acestuia:

„Ieri nu ați fost capabili să aveți 100 de scaune pentru eveniment. Noroc că Adi Torma vi le-a pus la dispoziție pentru că sunt primarul tuturor și, din politețe, ajut toți concetățenii. Ca să știe simpatizanții PNL un mic secret: noroc cu Oli de la Liubcova și cu cei de pe comune, altfel poate mi-ați fi solicitat să vă trimit și simpatizanți, asta pentru că, pe la ora 15.00, erați cam disperați!”.

În ceea ce-i privește pe cetățenii orașului Moldova Nouă, edilul în exercițiu a vrut să le transmită următorul mesaj:

„Moldova Nouă, în 2020, va trebui să aleagă între un trecut sumbru, plin de oameni oculți și un tânăr antreprenor cu inimă mare, care vă cere să credeți în Moldova Nouă și vă îndeamnă la #continuitate”.

(E).