„Adrian Torma a făcut lucruri bune la Moldova Nouă. Ca ele să continue, sunt necesare fonduri europene”

banner publicitar

Senatorul Marcel Vela este optimist în privința rezultatului pe care-l vor obține liberalii la alegerile europarlamentare, pe zona Moldova Nouă, chiar dacă gurile rele îl critică pe liberalul Torma de lipsă de implicare.

Fostul primar al Caransebeșului e convins de rezultatul pozitiv al PNL-ului în orașul de la malul Dunării, în ciuda faptului că opoziția se vede deja pe primul loc: „Cred că PNL are șansa să dovedească, și în Moldova Nouă, că va fi pe primul loc și rezultatele vor fi pozitive, având în vedere faptul că oamenii au înțeles că în Parlamentul European, toți candidații care vor ajunge la Bruxelles vor avea un cuvânt greu de spus în tot ceea ce-nseamnă exercițiul bugetar 2020-2030 pentru întreaga Europă. Ceea ce-nseamnă că sumele alocate pentru România au șanse, dacă ar fi consistente și susținute de toți cei care au fost, sunt și vor fi în Parlamentul European. Acei bani pot ajunge, prin proiecte și programe depuse de Primăria Moldova Nouă, la acești oameni minunați”.

Printre subiectele pe care senatorul le-a discutat cu oamenii din Moldova Nouă, cel mai de interes se referă la reducerea vârstei de pensionare: „Oamenii au discutat cu mine, nu neapărat ca senator, pentru că nu au abordat probleme legislative, deși eu, pentru Moldova Nouă, am propus un proiect legislativ care a trecut de Senat. Fiind zona poluată de factori minieri, am propus ca Moldova Nouă și localitățile de pe o rază de 8 km să fie cuprinse în acest proiect legislativ, prin care oamenii, indiferent unde au lucrat, nu doar minerii, să poată ieși cu 2 ani mai devreme la pensie. Statisticile medicale și analizele sanitare au demonstrat că cei care trăiesc în zone ionizate, media lor de vârstă este mai mare decât a celor care au trăit la Ciudanovița, la Moldova Nouă, la Oțelu Roșu sau la Reșița sau la Anina. Și atunci, proiectul legislativ, amendamentul făcut de Marcel Vela, ca senator, este pentru a reduce vârsta de pensionare cu 2 ani la toți cetățenii din Moldova Nouă. De asemenea, am insistat să dezbatem, mai ales în această perioadă, probleme legate de nevoia omului de zi cu zi”.

Liderul PNL Caraș-Severin le-a reiterat oamenilor cât de important este votul din 26 mai, acesta reprezentând primul pas spre dezvoltarea zonei: „Adrian Torma a făcut lucruri bune aici, în Moldova Nouă și, ca ele să continue, sunt necesare fonduri europene. Oamenii au fost de acord că votul lor din 26 mai poate ajuta în mod direct în Moldova Nouă. Nu e alegerea unor candidați pe care nu-i cunoști, că nu sunt din Moldova Nouă sau din Caraș-Severin. Deși eu, în mod simbolic, sunt pe listă. Le-am arătat oamenilor și oamenii au fost încântați că alegerile europarlamentare pot fi un prim pas spre evoluția frumoasă a acestei zone binecuvântate de Dumnezeu”.