Adrian Cican îi râde în nas ministrului Sănătății! Ordinul prin care a fost revocat din funcție este ilegal!

Ordinul de ministru prin care Adrian Cican a fost înlăturat de la conducerea Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș a fost declarat ilegal de Curtea de Apel Craiova. La fel și ordinul prin care Ministerul Sănătății a decis să îl pună pe funcție pe Călin Grozăvescu la finalul lunii aprilie.

Curtea de Apel Craiova a dispus anularea ordinelor din 29 aprilie prin care, în plină stare de urgență, Ministerul Sănătății, pe baza unor „directive” de la nivel local, a decis înlăturarea din funcția de manager interimar a lui Adrian Cican și înlocuirea lui cu medicul Călin Grozăvescu. Sentința a fost dată ieri.

„ASTĂZI JUSTIȚIA ROMÂNĂ (Curtea de Apel Craiova) I-A DAT O SCATOALCĂ MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII ȘI LUI….ÎNCĂ MINISTRUL VELA, anulând 2 ordine ILEGALE emise de Ministrul Sănătății, Ordinul 541 de revocare a mea din funcție și Ordinul 542 de numire a dr. Grozăvescu în funcție, constatând că nu aveau NICIUN DREPT SĂ NUMEASCĂ în funcții manageri de spitale!!! Unicat în țară această decizie a instanței pe timpul unei Stări de Alertă!!! FELICITĂRI JUSTIȚIEI!!!”, este mesajul transmis de Adrian Cican imediat după aflarea veștii.

Un al treilea ordin, emis în luna mai, va rămâne în vigoare. Este ordinul prin care Ministerul Sănătății a decis să îl repună pe Călin Grozăvescu pe funcție imediat după ce Felix Borcean a încercat să îl readucă pe Adrian Cican în fruntea Spitalului Municipal. Atunci, primarul Borcean a profitat de ieșirea din starea de urgență și, considerând că unitatea medicală revine în subordinea Primăriei Caransebeș, a emis o dispoziție în acest sens.

Instanța a mai dispus ca Ministerul Sănătății să îi plătească lui Adrian Cican drepturile salariale pentru perioada în care a fost suspendat pe nedrept, dar și 2.000 de lei cheltuieli de judecată.

Managerul care a fost din nou înlăturat din fruntea Spitalului în urmă cu doar câteva zile spune că nu se va opri aici și va continua să își caute dreptatea în instanță. „Doamna «mare» secretară UAT și inconfundabila juristă Carla…. dar nu în ultimul rând, domnule «mare» prefect GAFĂ, LUAȚI NOTIȚE ȘI VĂ GARANTEZ CĂ VEȚI PLĂTI ÎN INSTANȚĂ, ALĂTURI DE MINISTRUL SĂNĂTĂȚII…..NU UIT, NU IERT, ȘTIU, POT ȘI O SĂ FAC!!! VOI MERGE ÎNAINTE CU PROCESELE PÂNĂ CÂND MAFIA DIN SISTEMUL DE STAT DIRIJAT DE UNII POLITICIENI ȘI MAFIA HALATELOR ALBE VA DISPĂREA….SUNT OPTIMIST!”, mai transmite Adrian Cican.