Revocat din funcția de manager interimar al Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, Adrian Cican acuză că este victima mafiei gulerelor albe! Afirmațiile fostului manager vizează inclusiv mai multe cadre medicale, care acum îl cheamă în fața instanței, pentru a proba „calomniile”.
Ion Codreanu și-a reluat odată cu demiterea lui Adrian Cican funcția de asistent șef Bloc Operator la spitalul din Caransebeș. Acesta fusese demis tocmai de Cican, care îl acuzase printre altele că a deținut ilegal funcția respectivă. Dar și că a furnizat informații false despre stocurile de echipamente de protecție împotriva COVID-19, ceea ce a dus la sesizarea organelor de cercetare penală. Cican a reluat subiectul Codreanu într-un interviu live acordat pentru Express de Banat, la o zi după revocarea sa din funcție. „Domnul Cican a făcut afirmații calomnioase la adresa mea fără a aduce și dovezile necesare în susținerea acestora. Prima afirmație calomnioasă și nedovedită de acesta a fost aceea că am ocupat ilegal funcția de asistent șef din anul 2006 și că am cărat genți ale doctorului Borcean după fiecare operație și că singura persoană care a sunat după schimbarea mea din funcție ar fi fost doctorul Borcean, care ar fi intervenit să nu fiu schimbat de pe funcție”, ne-a precizat Ion Codreanu.
A doua afirmație calomnioasă și nedovedită a lui Adrian Cican ar fi, spune Codreanu, că el ar fi mințit pe grupul asistenților medicali că nu sunt materiale sanitare și că lipsesc cu desăvârșire și că a zădărnicit actul medical prin rebeliunea pe care a încercat să o facă prin postările din cadrul grupului. La fel de fals ar fi că acestea sunt motivele schimbării lui Ion Codreanu din funcția de asistent șef. „Realitatea de fapt este alta, Luni, 23.03.2020, am făcut o adresă conducerii S.M.U.C. prin care am solicitat materiale de protecție, adresă înregistrată cu numărul 3390 din 23.03.2020. Nu am primit niciun răspuns la acea adresă. Iar în zilele următoare managerul a ținut o serie de conferințe de presă și a dat interviuri în care afirma cât de bine este pregătit și manageriat spitalul nostru, spitalul fiind în linia întâi, ca spital suport Covid, doar că se așteaptă publicarea ordinului. Pe pagina sa de socializare, managerul a afirmat în repetate rânduri că S.M.U. Caransebeș. este pregătit, că are echipamente de protecție și stă mai bine decât alte spitale la acest capitol, doar că, conturile spitalului sunt blocate. În data de 30.03.2020, directorul medical și șeful secției, ne-a adus la Blocul Operator 3 combinezoane și 3 viziere. Combinezoane fără cizme de protecție. Aflând că am primit doar 3 combinezoane, acestea fiind total insuficiente pentru a echipa o echipă operatorie formată din 4-5 persoane cel puțin, am cerut colegelor mele să semnăm o petiție prin care să ne fie asigurate materiale de protecție suficiente. În acea petiție am specificat că nu fugim de muncă, dar nici să fim luați în bătaie de joc cu echipamente insuficiente și expunându-ne la o eventuală infectare și că o să refuzăm să intrăm în sala de operații dacă nu o să fim echipați corespunzător. Precizez că acest mesaj a fost făcut în cadrul grupului, acesta fiind transmis și directorului medical, care este și șeful nostru. Directorul medical, telefonic mi-a confirmat că de acord și că semnează acea petiție. Această petiție a fost făcută pe grup în data de 31.03.2020, dar nu am depus-o, deoarece ulterior conceperii acesteia în cadrul grupului, am fost sunat de către managerul unității pe un ton foarte ridicat (țipând) în care mi se cerea demisia. La refuzul meu de a-mi prezenta demisia, am fost amenințat că voi fi demis și că pot să-l contest în instanță, că nu am nicio șansă, că are sute de procese câștigate etc”, a explicat Codreanu.
Asistentul-șef de la Bloc Operator mai spune că a încercat să-i explice telefonic managerului Cican că nu are suficiente materiale și că solicitarea sa este îndreptățită. I s-ar fi răspuns că nu cunoaște Ordonanța în vigoare, că nu cunoaște traseul bolnavului și că până va ajunge în sala de operație un bolnav, se va ști dacă este infectat cu COVID-19 sau nu. Or, la data de 31.03.2020 SMU Caransebeș nu avea posibilitatea testării rapide a bolnavilor suspecți de COVID sau a bolnavilor cărora trebuia aplicat protocol. „Acest lucru este total neadevărat deoarece testele se fac în câteva zile, iar Ordonanța spunea că orice bolnav internat este suspect COVID”, subliniază Ion Codreanu.
Dialogul dintre cei doi va continua în sala de judecată, asistentul-șef precizând că Adrian Cican va trebui să probeze fiecare afirmație calomnioasă în instanță!