Hurduzeu cere Uniunii Europene toți banii cheltuiți în lupta cu coronavirusul!

Consiliul Județean Caraș-Severin a renunțat la anumite investiții și a amânat reparațiile pe mai multe drumuri județene pentru a aloca sume importante spitalelor, în special celor din Reșița și Caransebeș, pentru ca temutul COVID-19 să nu îndolieze prea multe familii.

Președintele CJ, Silviu Hurduzeu, spune că măcar o parte din banii cheltuiți cu pandemia de coronavirus va fi recuperată. Atât de către administrația județeană, cât și de către spitale. „Urmărim ca, odată ce va fi elaborat ghidul de finanțare europeană pentru astfel de situații, să recuperăm toți bani cheltuiți de Consiliul Județean în această perioadă, toți banii alocați pentru investițiile făcute de Consiliul Județean, chiar dacă la prima achiziție am mers pe o procedură simplificată, iar a doua a fost o achiziție directă. Chiar și în aceste condiții, fiind totuși o prevedere legală, existând decretul prin care a fost instituită starea de urgență, încercăm să recuperăm sumele investite. La fel pot face și spitalele, să depună cereri de finanțare pentru a recupera banii cheltuiți”, a precizat Hurduzeu.

Bani de la Uniunea Europeană nu vin doar pentru echipamente și aparatură medicală achiziționate în timpul pandemiei de coronavirus, ci inclusiv echipamentele de protecție pot fi decontate. „Inclusiv pentru banii pe care noi i-am dat spitalelor pot fi făcute de către acestea cereri de finanțare, iar în cazul în care sumele vor fi restituite ele vor rămâne spitalelor, nu vor fi solicitate de Consiliul Județean”, a adăugat președintele Hurduzeu.