Petiție pentru întoarcerea lui Adrian Cican la Spitalul Caransebeș

La numai o zi de la inițierea petiției peste 2000 de cetățeni îl susțin pe Adrian Cican. Oamenii care au considerat că Adrian Cican a fost schimbat pe nedrept solicită în special ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela să arate că iubește Caransebeșul.

În justificarea petiției se aratîă că începand cu octombrie 2019, de când Adrian Cican a fost numit manager, spitalul din Caransebes, aflat intr-un stadiu avansat de degradare a cunoscut un proces de modernizare, printre cele mai importante realizari fiind infiintarea ambulatoriului, renovarea policlinicii si infiintarea statiei de oxigen. Toti pacientii internati in ultima perioada in spital au simtit imbunătățirea condițiilor si a modului in care au fost tratati de medici. Nu în ultimul rand, managerul Cican a reusit sa gestioneze criza cauzata de COVID-19 într-un mod exemplar, asigurând medicilor echipamente de protecție, medicamente pentru pacienți și reusind să testeze tot personalul medical. Rata de vindecare în spitalul din Caransebes, spital suport COVID -19 este de peste 60%, nefiind inregistrat niciun deces până acum.

Cu toate faptele bune chiar în ziua inugărarii stației de oxigen, managerul a fost demis prin Ordin de Ministru, în urma raportului facut de DSP Caras-Severin. Toată aceasta acțiune nu are o justificare reală, ci este doar o răzbunare politică. Noi nu dorim să ajungă iar spitalul sub sfera de influență a medicului Gheorghe Borcean, un personaj despre care ziarele au scris pe larg în ultimii ani. Omul sfințește locul!, haideți să le arătăm ca noi susținem noua traiectorie pe care a luat-o spitalul și că ne-am săturat de corupție. Domnule Ministru Vela, ați fost primarul nostru ani la rand și ați declarat că nu ați părăsit niciodată Caransebeșul, aratati-ne că vă pasă de noi și că nu sunteți implicat în această mârșăvie. Arătați ca sustineți cetătenii acestui oras, nu mafia. Mulțumim!”, se arată în petiție în care se afirmă că cetățenii Caransebeșului il susțin pe Adrian Cican, pentru funcția de manageri la Spitalul Municipal de Urgență. Petiția a fost semnată până acum de 2320 de cetățeni, printre care și primarul Felix Borcean.