Managerul Spitalului Municipal de Urgență, Adrian Cican și directorul medical Happy Singh au participat astăzi la Ministerul Sănătății, însoțiți de primarul Felix Borcean, pentru a afla situația autorizării Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului din municipiul de pe Timiș și Sebeș.
Adrian Cican spune că au mai apărut câteva detalii de natură tehnică pe care le va rezolva în zilele următoare după care așteaptă ordinul de ministru pentru deschidea Ambulatoriului:
„Reprezentanții Ministerului Sănătății ne-au oferit câteva soluții tehnice la problemele noastre, care sunt binevenite și care vor ajuta la urgentarea acreditării spitalului cât și la deschiderea Ambulatoriului. Ne-au sugerat ca secția de balneofizioterapie să fie amenajată într-o zonă mai spațioasă și am și găsit soluția în locul unde acum există sterilizatorul spitalului care poate fi mutat, apoi am mai primit o soluție pentru ca, pe secții bolnavii cronici să nu fie spitalizați în aceleași saloane cu bolnavii care sunt internați pe acut fiind nevoie de spațiu separat pentru recuperare. De asemenea o altă măsură impusă este aplicarea unor reguli de acces în spital și un circuit între spital și ambulatoriu. Și această măsură este de ajutor și ne vom conforma”, ne-a declarat managerul Adrian Cican.
Șeful Spitalului din Caransebeș este și mâhnit pe fostul director al unității medicale chirurgul Gheorghe Borcean, actualul președinte al Colegiului Medicilor, pentru că, în opinia sa desființarea ambulatoriului de acum 18 ani a avut un scop precis:
„Am găsit în arhiva spitalului documente care atestă că în 2002 ambulatoriul a fost desființat la solicitarea directorului de atunci domnul Gheorghe Borcean pe motiv că nu sunt medici pentru ambulatoriu și din cauze economice, însă la trei luni distanță s-a înființat acea societate civilă medicală la inițiativa doctorului Borcean, care culmea în același spațiu și sub aceeași umbrelă medicală au funcționat foarte bine”, a mai adăugat managerul Adrian Cican.