Adolf, „Prenumele” de tot râsul! „Seara este un dezastru!”

1000x100 (5)

Teatrul de Vest Reșița invită publicul interesat la avanpremiera comediei „Prenumele”, în regia lui Iohannes Lang. O reuniune de familie ce ar trebui să fie liniștită se termină dezastruos. 

Actorii Teatrului de Vest Reșița vor juca, în această seară, de la ora 19.00, în avanpremieră, comedia franţuzească „Prenumele”. „Profesorul de literatură Daniel și soția sa Elisabeth organizează o seară într-o atmosferă familială. Îl invită așadar pe fratele Elisabethei, Victor, și partenera sa însărcinată, precum și pe Claudiu, un prieten vechi, din copilărie. Victor anunță entuziasmat grupul că fiul său încă nenăscut se va numi Adolf. Din acel moment începe o dezbatere acerbă, plină de situații comice neprevăzute, dezvăluiri și momente hilare ce pun la grea încercare prietenia lor. Așadar, reîntâlnirea familiei ia o cu totul altă formă, iar seara este un dezastru…”, astfel descriu reprezentanții Teatrului de Vest Reșița scenariul.

„Prenumele” este o comedie franţuzească, scrisă de Matthieu Delaporte şi Alexandre de la Patellière, care a fost pusă pentru prima dată în scenă la Paris, în 2010, cu celebrul actor şi cântăreţ Patrick Bruel într-unul dintre rolurile principale. Spectacolul a fost nominalizat la mai multe premii Molière, iar ulterior a fost adaptat şi pentru marile ecrane, filmul primind cinci nominalizări la premiile César în 2013.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„Pentru mine este a doua întâlnire cu Iohannes Lang, regizorul de la Nuremberg, la fel de productivă pentru amândoi. Îl cunoșteam de la piesa «39 de trepte». Acum venind și reîntâlnindu-ne, mi-a adus o bucurie, un aer nou, un fel specific, nu știu dacă toată Germania vede lucrul așa, dar el are un mod de a vedea lucrurile diferit pe care poate, la prima piesă, mi-a fost mai greu să-l înțeleg. Acum am înțeles ceea ce vrea, ceea ce își dorește și sper că am reușit să fac ceea ce ne-am propus amândoi, pentru că până la urmă domnul regizor a propus, eu a trebuit să vin în întâmpinarea lui cu ceea ce am eu. Colaborarea a fost la fel de haioasă și plină de bună dispoziție. Are un stil, o carismă a lui deosebită. Noi l-am cunoscut și este o persoană deosebită, sper ca deseară și în următoarele spectacole să bucurăm lumea așa cum ne dorim, așa cum domnul regizor își dorește și cum trebuie să fie. De asemenea, încercăm să obișnuim publicul reșițean astfel: vom avea avanpremieră și premieră. Actorii, cu această ocazie, înaintea premierei se vor obișnui cu publicul”, spune managerul teatrului reșițean, Florin Ionescu.

Din distribuție fac parte actorii: Camelia Ghinea, Florin Ruicu, Ana-Maria Cizler, Marius Tudor și Robert Danci. Premiera spectacolului va avea loc în data de 20 octombrie, duminică, la ora 19.00, la Teatrul de Vest Reșița. Biletele se pot achiziționa de la casieria Teatrului de Vest Reşița precum și online, pe eventbook.ro.

banner 970 x 250