La Reșița începe lupta cu rozătoarele. Amenzi pentru cei care intervin

explo 1000x200

Timp de patru zile, la Reșița se desfășoară activități de deratizare. Acestea se concentrează pe zonele publice cunoscute ca fiind medii optime pentru șoareci și șobolani. Cei care distrug capcanele riscă amenzi. 

De astăzi până marți, 22 octombrie, pe raza orașului se efectuează lucrări de combatere a rozătoarelor. Firma care se ocupă de eliminarea dăunătorilor este S.C. Deraton S.R.L. Timișoara. Societatea va amplasa capcane speciale în parcuri, scuaruri, zone verzi, locuri de joacă, aliniamente stradale, terenuri, cimitire, malurile Bârzavei.

„În zonele deschise vor fi amplasate staţii de intoxicare pentru a proteja atât momelile de intemperii, cât și accesul animalelor de companie și al copiilor. Momelile (raticidele) conțin o substanță cu gust amar pentru a împiedica consumarea lor accidentală. ATENŢIE! Deteriorarea sau sustragerea acestora constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională – conform H.C.L. nr. 69/2014, cu modificările și completările ulterioare”, transmit reprezentanții Primăriei Reșița.

Informații suplimentare pot fi obținute la Compartimentul Mobilitate Urbană, Monitorizarea Serviciilor de Utilități Publice și Mediu din cadrul Primăriei Municipiului Reşiţa, la numerele de telefon 0255 210 258, 0255 211 692 – interior 173 sau la adresa de e-mail: mediu@primariaresita.ro.

banner 970 x 250