Guvernarea PSD a însemnat investiții de 1,5 miliarde în Caraș-Severin! Guvernul Orban aduce austeritate!

explo 1000x200

Social-democrații au scos cifrele pe masă înainte de a pleca efectiv de la guvernare, astfel încât cărășenii să se convingă singuri cu cine e mai bine, cu social-democrații sau cu liberalii, cu Viorica Dăncilă sau cu Ludovic Orban la Palatul Victoria!

„Șase mari bărbați de stat s-au gândit să împingă pe scări o doamnă, dar nu s-au gândit și ce să pună în loc, nu au venit și cu un program de guvernare serios. E ceet că a plecat un guvern eficient, performant. Din păcate pentru ei, nu sunt în stare să formeze nici măcar cvorum ca să intre pe ordinea de zi noul guvern, cu atât mai puțin să formeze o majoritate confortabilă ca să dea în mod democratic noul premier al țării. A fost o rundă de negocieri eșuată. A urmat o nouă rundă, dar președintele Iohannis are de fiecare dată un weekend prelungit. Marți au fost consultările, dar nici acum nu au ajuns să formeze o majoritate. Orban nu va reuși să coaguleze vreodată majoritatea necesară pentru a avea guvern!”, a subliniat Luminița Jivan, președintele PSD Caraș-Severin. 

Pentru ca poziția sa să nu fie percepută a fi doar vorbe goale, declarații politice, liderul social-democraților cărășeni a prezentat câteva cifre, elocvente în opinia sa pentru ca locuitorii Caraș-Severinului să spună singuri dacă guvernarea PSD a adus bunăstare sau nu. „PSD a guvernat bine, dovadă sunt salariile crescute la profesori și medici, Ordonanța 114 a făcut foarte mult bine, a crescut salariile în construcții. Totodată avem un număr foarte mare de investiții. În Caraș-Severin, guvernarea PSD a însemnat 60 de milioane de lei, investiții terminate deja, 860 de milioane de lei, investiții în derulare prin PNDL, și 406 milioane lei, investiții contractate deja care urmează să fie implementate. Mai vorbim de alte 55 de proiecte, adică 160 milioane de lei, prin Compania Națională de Investiții, cum e spitalul de recuperare onclogică de la Sasca Montană, pe care l-a vizitat chiar doamna Viorica Dăncilă. Dumneaei a văzut și starea proastă și foarte proastă a drumului județean care duce la acel obiectiv, promițând că se va finanța drumul de la Ciuchici la Moldova Nouă. Consiliul Județean a trimis documente la CNI, urmând ca acum să se facă achiziția studiului de fezabilitate, apoi a proiectării și execuției. Sunt obiective mari pentru județul Caraș-Severin!”, a arătat deputatul Luminița Jivan. 

Pe de altă parte, subliniază social-democrata, cărășenii și românii ar avea motive să se aștepte la ce e mai rău de acum încolo. Asta dacă Guvernul Orban chiar va deveni realitate. „Noul guvern va însemna austeritate! Au declarat marii oameni de stat că vor reduce cu 400.000 numărul bugetarilor din România, că vor opri tot ce înseamnă Profram Național de Dezvoltare Locală, deoarece pentru ei acest program însemna aruncarea țării în haos. Vor desființa Compania Națională de Investiții. S-au creat 230.000 de locuri de muncă prin acele start-up nation în timpul guvernării PSD, pe când celelalte partide vorbesc despre reducerea locurilor de muncă!”, a mai afirmat șefa PSD Caraș-Severin. 

banner 970 x 250