Administratorul special al ACS Poli încă nu a demisionat oficial. Cum poate intra clubul autorităților în faliment?

ACS Poli a retrogradat, din punct de vedere sportiv, din Liga a II-a, în Liga a III-a, iar juridic, este tot în faza de observare a procedurii de insolvență. După ultimul meci, disputat sâmbătă, administratorul special Radu Birlică a anunțat pe pagina de Facebook a clubului că va părăsi gruparea timișoreană ce deține palmaresul istoric al lui Poli. Până marți la orele prânzului, administratorul judiciar Bogdan Alic nu a primit nimic oficial despre vreo demisie. De asemenea, anul acesta, clubul va trebuie să întocmească un plan de reorganizare, altfel, se va declara falimentul!

Conform legii, administratorii speciali își pot da demisia, dar orice intenție în acest sens se comunică administratorilor judiciari ai societăților în cauză. Până marți la prânz, la Alfa & Quantum Consulting nu a ajuns nicio demisie semnată de Radu Birlică. „Din punctul nostru de vedere, Radu Birlică este administratorul special. Nu am primit niciun document în acest sens”, ne-a declarat administratorul judiciar Bogdan Alic. După ce Birlică va trimite demisia scrisă, urmează ca cei patru membri fondatori ai clubului, Primăria Municipiului Timișoara, Consiliul Județean Timiș, Universitatea Politehnica din Timișoara și Ioan Miculaș, ieșit recent de la închisoare, să desemneze un alt administrator special, care poate fi sau nu din cadrul clubului de fotbal. „Administratorul special poate să fi avut tangențe cu zona sportivă sau nu”, a precizat Alic.

Dacă nu se va întocmi un plan de reorganizare, clubul va intra în faliment!

Modificările vor fi publicate, conform legii, în Buletinul Procedurilor de Insolvență. Urmează altă etapă importantă pentru club, indiferent cine va fi administrator special. Deocamdată, clubul e în faza de observare. Administratorul judiciar a întocmit la finalul anului 2018 un tabel preliminar de creanțe, iar toți creditorii au avut dreptul să depună contestații la tribunal. Datoria este una de peste 10 milioane de euro. De altfel, la instanță s-au judecat mare parte a contestațiilor, iar când se încheie acest proces, se va întocmi tabelul definitiv al creanțelor. În termen de 30 de zile de la publicarea acestuia în Buletinul Procedurilor de Insolvență, clubul trebuie să facă un plan de reorganizare, care trebuie aprobat ulterior de Adunarea Generală a Creditorilor și de judecătorul sindic.

În cazul în care clubul nu face acest plan, urmează cererea de intrare directă în faliment! „Dacă nu se face un plan de reorganizare, la următorul termen, se va face cererea de intrare în faliment. Judecătorul declară sau nu falimentul”, a explicat administratorul judiciar Bogdan Alic. După aprobarea planului de reorganizare, societățile nu mai au voie să aibă restanțe. Acum, în faza de observare, la ACS Poli există restanțe salariale. Știm acest lucru, nu există repercusiuni. Noi sperăm ca măcar datoriile din perioada intrării în procedura de insolvență să fie plătite”, a mai precizat Bogdan Alic. Un răspuns care lasă să se înțeleagă foarte mult despre ce viitor mai are ACS Poli!

Sursa foto: facebook.com/pg/ACSPoliTimisoara

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/