Ziua Eroilor va fi celebrată la Timișoara cu mai multe momente solemne, în diverse locuri ale orașului. Vezi programul

Credincioșii ortodocșii sărbătoresc joi Înălțarea Domnului, prilej cu care se sărbătorește și Ziua Eroilor. La fel ca în anii trecuți, și în Timișoara vor fi organizate mai multe manifestări, atât la Cimitirul Eroilor, cât și în centrul orașului, la monumentul din Calea Șagului și la unitatea militară din Chișoda.

La ora 8.00 vor fi depuneri de coroane și jerbe de flori, la unitatea militară din Chișoda, la Monumentul Eroilor, pentru sublocotenenții decedați Ioan Grosaru și Ioan Lucian Leuștean. Ulterior, de la ora 9.00, urmează momentele de la Cimitirul Eroilor din Calea Lipovei. La monumentul Eroilor Revoluției din Decembrie 1989 va avea loc slujba de pomenire a eroilor neamului, urmată de depuneri de coroane și jerbe. La monumentele eroilor din Primul și al Doilea Război Mondial, respectiv al eroilor sovietici, sârbi, germani, francezi vor fi depuse, de asemenea, coroane și jerbe.

Punctul culminant al zilei este programat la ora 12.00, la monumentul Crucificării, amplasat în fața Catedralei Mitropolitane. Acolo va avea loc o altă slujbă de pomenire a eroilor, după care vor fi susținute alocuțiuni. După ce se depun jerbe și coroane, urmează și defilarea detașamentului de onoare. Programul militar se termină la 13.30, la monumentul Apărătorii Neamului din Calea Șagului, unde vor fi depuse jerbe și coroane. 

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Sursă foto: mitropolia-banatului.ro

banner 970 x 250