Experiența și tinerețea, ambele de valoare mondială! Două timișorence, la Campionatele Mondiale de baschet 3X3

Timișoara nu mai are de un an echipă de baschet feminin de senioare, dar sportivele din capitala Banatului continuă să facă performanță sub panou. În vârstă de 39 de ani, Ancuța Stoenescu (foto) se antrenează în perioada aceasta pentru Campionatul Mondial de Baschet 3X3. O talentată junioară, Rebecca Lipovan, îi calcă deja pe urme, deoarece este cu lotul național la Mondialul U18, tot de 3X3!

Despre Ancuța Stoenescu se poate spune că nu mai are nevoie de nicio prezentare. Baschetbalista a devenit de anul trecut cea mai titrată jucătoare româncă a tuturor timpurilor, după ce a câștigat în 2018 titlul de campioană cu numărul 12. Sportiva a fost o componentă de bază a naționalei de baschet clasic, cinci la cinci, de unde s-a retras. După un sezon jucat la CSM Târgoviște, cu care nu a mai ajuns în finală, Stoenescu se pregătește în perioada aceasta de Campionatul Mondial de baschet 3X3, care va avea loc la sfârșitul lunii.

Deocamdată, lotul care va pleca la Mondialul care va avea loc la Amsterdam nu e stabilit. În pregătire mai sunt Gabriela Mărginean, Elisabeth Pavel, Ana Ferariu, Gabriela Irimia, Sonia Ursu, Andreea Lazăr și Alexandra Uiuiu. Mondialul va avea loc în perioada 13-23 iunie. Iar dacă Ancuța Stoenescu e la final de carieră, timișoreanca Rebecca Lipovan face și ea performanță în baschetul 3X3.

Tânăra junioară de la clubul New Generation face parte din echipa națională pentru Campionatul Mondial de Baschet 3X3 U18, care a început deja la Ulan-Bator, în Mongolia. Colegele junioarei sunt Ștefania Cătinean, Adina Ciciovan și Teodora Dumitru.

Sursa foto: frbaschet.ro