ANL construiește blocuri pentru medici la Giroc! Autoritățile județene sunt optimiste în ceea ce privește „viteza” proiectului

Medicii din Timișoara vor putea beneficia de locuințe ANL în comuna periurbană Giroc. Consilierii județeni au votat atât pentru darea în folosință gratuită a terenului pentru compania de stat, dar și pentru studiul de fezabilitate necesar construirii locuințelor colective.

Terenul vizat se află pe Strada Arenei din Giroc. Proiectul Agenției Naționale pentru Locuințe prevede ridicarea unei clădiri în regim de parter plus două etaje, iar în total vor fi create 22 de unități locative. Pentru studiul de fezabilitate și darea în folosință a terenului, consilierii județeni s-au întrunit marți într-o ședință extraordinară. „În sfârșit reușim să clarificăm situația din punct de vedere patrimonial, din punct de vedere al studiului de fezabilitate pe care l-am aprobat astăzi și care mâine – de aceea am și urgentat, pentru că mâine este așteptată toate documentația – să fie transmisă de Consiliul Județean către Agenția Națională de Locuințe, astfel încât, în regim de urgență, să intre acest proiect în comisia ministerială, să fie aprobat, să se demareze proiectarea și execuția într-un ritm alert”, a punctat despre proiect președintele CJT, Călin Dobra.


Liderul CJT este optimist că dacă nu vor fi contestații, poate construirea efectivă a locuințelor va începe chiar din toamna aceasta. „Dacă sunt procedurile fără niciun fel de contestație, ne putem bucura chiar în acest an cu un ordin de începere a lucrărilor pentru locația respectivă, pentru că noi predăm studiul de fezabilitate, iar Agenția Națională de Locuințe va demara proiectarea plus execuția. Nu durează foarte mult realizarea proiectului, deci am putea în toamna acestui an chiar să vedem utilajele pe terenul respectiv”, a precizat Dobra.

Finanțarea Consiliului Județean Timiș (conform devizului general, scenariul I recomandat) este în valoare totală de 568.449,20 lei, TVA inclus, adică 7,64% din valoarea totală a proiectului.