Remus Borza, amendat pentru discriminare!

După ce în iunie a fost reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării că ar fi concediat de la Hidroelectrica mai multe femei aflate în concediu prenatal sau de îngrijire a copilului, Remus Borza a fost amendat cu o sumă fabuloasă.

Se pare că administratorul judiciar al UCMR are şi alte probleme, pe lângă faptul că este în atenţia organelor de cercetare penală. Remus Borza, fostul administrator judiciar al Hidroelectrica, a fost amendat cu 10.000 de lei de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Asta, după ce a afirmat că societatea pe care o conduce este una de producţie şi nu „de lăuze“, numindu-le pe angajatele mame „fătuci care au făcut copii pe bandă“.

,,Angajatele aflate în concediu prenatal sau de îngrijire a copilului sunt doar nişte fătuci care au făcut copii pe bandă rulantă şi nu au mai dat de mulţi ani pe la Hidroelectrica, plimbă aerul prin curtea instituţiei pentru că sunt neveste şi amante de şmecheri. Eu ce să fac? Să dau afară inginerii, care sunt în producţie, sau să le dau pe fetele astea, care nu au mai dat de patru-şase ani pe la societate şi care sunt, oricum, personal TESA“, a declarat pe atunci Borza, pentru ziarul ,,Adevărul”.

CITEŞTE ŞI:Motivele pentru care pleacă acasă muncitorii de la UCMR

Potrivit Colegiului director al CNCD, cel care a decis sancţionarea fostului administrator judiciar al Hidroelectrica, declaraţiile respective făcute de Remus Borza reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate al femeilor. O secţie a companiei Hidroelectrica există inclusiv în municipiul Caransebeş.

CITEŞTE ŞI:„Nu cred că problemele lui Borza afectează situația UCMR!”