Administraţia locală din Bocşa priveşte în sus şi repară acoperişurile şcolilor!

Delăsarea, lipsa fondurilor şi timpul, pe care toată lumea dă vina că trece prea repede şi nu e suficient pentru acoperirea tuturor treburilor, au lăsat amprente vizibile pe unele clădiri care adăpostesc şcolile din Bocşa. De câţiva ani, lucrări în limita banilor alocaţi au început să repare unele aspecte. Sălile de clasă arată în general bine, chiar dacă sunt multe încă de făcut, şi exterioarele au fost reparate, la şcoala generală din Bocşa Română încă se lucrează la anvelopare, geamurile termopan au luat locul clasicelor ferestre de lemn, căldura este în general rezolvată pentru iarnă. Atenţia administraţiei locale se îndreaptă acum spre acoperişuri. În prima fază au fost întocmite documentaţiile tehnico-economice, iar lucrările au fost aprobate de Consiliul Local.

Unul dintre obiectivele care vara asta ar putea fi finalizate este acoperişul clădirii-corp B a Liceului Teoretic ,,Tata Oancea”, situat pe strada 1 Decembrie 1918, nr. 12, vechi de ani de zile, şi care necesită acum lucrări costisitoare. Valoarea la care ajunge reabilitarea acoperişului de la fosta şcoală generală din Bocşa Montană este de peste 154.000 de lei. Din evaluarea primăriei a reieşit că este necesară înlocuirea unor părţi din lemn, schimbarea în totalitate a învelitorii din ţiglă ceramică solzi, execuţia etanşeizărilor prin montarea de olane pe coame, precum şi înlocuirea jgheaburilor şi a burlanelor din tablă zincată pentru întregul imobil. Motivarea la hotărârea Consiliului Local Bocşa prin care sunt aprobate lucrările precizează şi faptul că este necesară montarea unor opritori de zăpadă la acoperiş şi înlocuirea tuturor elementelor degradate.

Şi acoperişul clădirii fostei cantine a Liceului Tehnologic Bocşa, situat pe strada Tineretului nr. 1, e degradat şi necesită lucrări de reabilitare. În documentaţia aprobată de Consiliul Local sunt prevăzute înlocuirea parţială a asterealei din lemn şi schimbarea  în totalitate a învelitorii din ţiglă profilată din argilă arsă, execuţia etanşeizărilor prin montarea de olane pe coame, precum şi înlocuirea jgheaburilor şi a burlanelor din tablă zincată pentru întregul imobil. Lucrările au o valoare de aproape 50.500 de lei.

La încheierea etapei de reabilitare a părţii superioare a şcolilor, atenţia va coborî cu siguranţă. Instituţiile de învăţământ trebuie să se pregătească pentru autorizări sanitare şi să primească în toamnă elevii în cele mai bune condiţii.

Foto: scoala2bocsa.scoli.edu.ro