Aleșii județeni sar în apărarea colegilor atacați de ANI: „Este bătaie de joc ceea ce se întâmplă!”

Agenția Națională de Integritate a luat recent urma câtorva consilieri județeni pe care îi acuză că ar fi incompatibili prin prisma afacerilor pe care le-ar fi încheiat cu Consiliul Județean Caraș-Severin.

Aleșii vizați sunt aleșii Gheorghe Roșeți și Ristache Costinel. Din societățile celor doi, potrivit ANI, ar fi fost cumpărate și livrate materiale către forul județean, acolo unde ambii au sau au avut calitatea de consilieri. Cei doi s-au apărat însă, afirmând că nu au control asupra tranzacțiilor care se fac în magazine, atâta vreme cât numărul clienților este mare.

„Două unităţi au cumpărat marfă din magazin, eu apreciez că nu puteam avea niciun control”, a mai afirmat consilierul judeţean Gheorghe Roșeți.

Și Ristache Costinel a fost de aceeași părere. „Angajații Consiliului Județean, probabil, au cumpărat de la firma pe care o dețin freon și vreo doi robineți. Eu nu le pot face listă celor care vând la magazinul pe care îl dețin cu restricții la clienți sau să le spun nu vindeți pentru cutare sau pentru cutare. Este o aberație, din suma vizată vă puteți da seama!”, a declarat acesta pentru www.expressdebanat.ro.

Deși Ristache a fost vizat pentru mandatul trecut, la cel mai recent plen consilierul județean Nicolae Ștefănescu a ținut să facă o serie de precizări cu privire la dosarele ANI, instituție la adresa căreia și-a exprimat nemulțumirea. „Este bătaie de joc ceea ce se întâmplă. Nu se poate ca numele colegilor noștri să fie terfelit în asemenea hal de instituțiile statului. Eu spun că trebuie să analizăm foarte bine situația, iar Consiliul Județean să decidă dacă va sări sau nu în apărarea lor”, a spus Ștefănescu, în plenul celui mai recent for, convocat în ședință ordinară.

Atitudinea sa a fost aprobată în masă, însă fără a se lua o decizie concretă în acest sens.