Administrația locală crește unele taxe și anulează altele! Vezi aici de ce schimbări vor avea parte comercianții!

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Ca o contrabalanță a faptului că s-au majorat taxele la chirie pe spațiile din piață, ca să se poată susține financiar societatea S.C. Piețe Reșița S.R.L., primarul orașului, Mihai Stepanescu, a propus un proiect în Consiliul Local care anulează taxa comercianților pentru ziua de duminică.

Pentru că în ultima zi de weekend comercianții ocoleau piețele agroalimentare din Reșița din cauză că erau nevoiți să plătească, Consiliul Local a aprobat suspendarea taxării de duminică. Această măsură dorește să încurajeze comercianții să vină și în zi de sărbătoare să își comercializeze produsele agricole.

„Propunerea o prezentăm în dorința de a stimula venirea comercianților în număr cât mai mare și duminica. Cred eu că suspendarea taxei de duminică are menirea de a asigura creșterea eficienței activității S.C. Piețe Reșița S.R.L. și va asigura realizarea obiectivelor propuse”, explică primarul Reșiței, Mihai Stepanescu.

promovare banner maxagro

Pe de altă parte, viceprimarul Ioan Crina a consolidat un proiect de hotărâre prin care să fie crescute chiriile pe spații în piețe pentru ajuta compania aflată în insolvență. Astfel, comercianții vor plăti 40 de lei metru pătrat pe lună pentru spații, 50 de lei pentru chioșcuri și 30 de lei metru pătrat pentru terase. „Este oportună și necesară majorarea taxelor conform proiectului de hotărâre, taxe ce urmează a fi aplicate inclusiv în cazul contractelor aflate în derulare. Această taxă se propune pentru a putea susține financiar societatea pentru îndeplinirea activității acesteia, având în vedere evoluția în creștere a prețurilor serviciilor de piață”, consemna viceprimarul Ioan Crina.

Astfel că, încet dar sigur, piețele din Reșița se modernizează și devin mai accesibile și mai profitabile atât pentru comercianți, cât și pentru cumpărători.

publicitate tmc 640