Adio, social-democrație! Primarul Boldea: „Mă doare că poți să faci oricât de mult și tot nu este bine”

banner publicitar

Lugojenii au ieșit în număr extrem de mare duminică să-și exprime opțiunile pentru europarlamentare și referendum pe tema justiției.

Din cei 39.487 de cetățeni cu drept de vot, 17.990 de alegători din municipiu au ieșit la urne, prezența fiind de 45,55%, ceea ce este un record al ultimilor 20 de ani în Lugoj. Principalii jucători a acestui rând de alegeri au fost PSD, considerat favorit, urmat de PNL și Alianța USR-PLUS, una care nu avea o cotă extraordinară pe Lugoj.

În cursa pentru europarlamentare s-a dovedit că PSD este cel mai mare pierzător, cel puțin după numărătoarea parțială, doar 2.590 de lugojeni alegând să voteze cu social-democrații, formațiunea politică ocupând a treia poziție pe Lugoj la numărul de voturi.

De altfel, chiar în circumscripția primarului Francisc Boldea, Secțiile 218 și 219, de la Grădinița cu Program Normal Nr. 11, PSD a înregistrat cele mai puține voturi, doar 60, respectiv 101 voturi, sub PNL, care a obținut 185, respectiv 130 de voturi, și USR, care a strâns un număr de 134 de voturi de la Secția 218 și 108 de la Secția 219.

În municipiul Lugoj, pentru prima oară în istorie, pe primul loc s-a clasat PNL, cu un scor zdrobitor de 5.102, aproape dublu față de PSD, liberalii fiind urmați de Alianța USR-PLUS, cu 4.603 voturi.

Președintele PSD Lugoj, actualul primar al municipiului, a încercat să explice unul dintre cele mai proaste rezultate din istoria partidului. „Au mai fost alegeri europarlamentare în 2014. Atunci am avut 3.800 de voturi, din 10.000 de oameni care au fost la vot. Acum avem 2.560 de voturi și 1.240 a avut Pro România lui Ponta, pe care cred că mulți din Lugoj o confundă tot cu PSD. Unii au votat cu PSD, alții au votat cu Pro România. Total, dacă adunați cele două cifre, fac exact ca cifra de la alegerile din 2014. Dar la vot, de data aceasta, surpriza cea mare a fost că a ieșit foarte multă lume, iar diferența sigur nu au fost cu noi. Au fost cu PNL și cu USR. Au reușit să-i convingă, asta este”, a declarat Francisc Boldea.

Boldea ar fi vrut mai multă recunoștință de la lugojeni, chiar dacă ultimul mandat a fost unul dezastruos, pe care el nu îl vede.

„Noi trebuie să ascultăm ce au zis cetățenii din oraș. O concluzie amară, dacă ar fi să o trag, este că poți să lucrezi, poți să-ți riști sănătatea și toate ca să faci ceva pentru că mai mult contează înjurătura, mai mult contează critica, mai mult contează să nu faci, decât să faci. La orice faci, opoziția zice că nu e bine și lumea vrea scandal. Asta e părerea mea. Nu mi se pare nedrept votul. Îl respect că este al cetățenilor, dar ce mă doare este că poți să faci oricât de mult  și tot nu este bine. E ca o hipnoză la nivel de țară. Dacă la nivel de țară s-a întâmplat așa, nu putea să fie la noi altfel. Tot pe locul trei suntem și în Banat”, a mai spus președintele PSD Lugoj.