Adio, fond de vânătoare la Moniom! Consilierii locali s-au săturat să aștepte

Aleșii locali ai Reșiței au reziliat un contract de asociere pe care l-au încheiat cu o asociație sportivă pentru amenajarea unei baze sportive de agrement și pescuit sportiv și a unui fond de vânătoare la Moniom.

Potrivit asocierii, Primăria Reșița a contribuit cu terenul, iar Asociaţia Pescarii Sportivi-Banatul 2010 ar fi trebuit să dea startul proiectării și lucrărilor de amenajare. Cele două părți însă au bătut palma în urmă cu 5 ani, dar de atunci nu s-a mai întâmplat nimic. Suprafața care a fost dată în concesiune a fost de 19.031 mp, iar contractul de asociere încheiat pe 49 de ani.

„Având în vedere că, nici până în prezent, Asociaţia nu a solicitat autorizaţia de construire necesară pentru efectuarea lucrărilor, iar în conformitate cu Legea 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construire, cu modificările şi completările ulterioare, persoanele fizice şi juridice care beneficiază de teren în condiţiile prezentei legi sunt obligate să solicite emiterea autorizaţiei de construire şi să înceapă construcţia în termen de cel mult un an de la data obţinerii terenului şi, întrucât nu a respectat clauzele contractuale, se impune rezilierea contractului de asociere şi revocarea HCL nr. 250/2010, modificată prin HCL nr. 142/2011”, se arată în comunicatul de presă transmis de primarul Reșiței, Mihai Stepanescu.