Adi Bărar, fondatorul trupei rock Cargo, care a murit în primăvara acestui an din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus, va avea statuie în centrul Timișoarei. Monumentul va fi donat municipalității după ce revoluționarul Corneliu Vaida a găsit sponsori pentru realizarea lui. Vaida a propus reprezentanților primăriei ca în Timișoara să fie amenajat și un muzeu al rock-ului.
Consiliul Local Timișoara a aprobat, în ultimul plen din această săptămână, un proiect de hotărâre prin care aleșii locali și-au dat acordul de principiu în vederea amplasării unei statui care-l va reprezenta pe Adi Bărar, fondatorul trupei rock Cargo, în centrul orașului. Concret, monumentul ar urma să fie amplasat în Parcul Alpinet, în zona Flora, după ce vor fi obținute toate avizele necesare.
Adi Bărar va avea statuie în centrul Timișoarei ca urmare a implicării revoluționarului Corneliu Vaida, care a găsit sponsorii necesari realizării monumentului.
„Monumentul va fi amplasat în rotonda care se află între podul de la Maria și Flora. Nu este un monument, este un bust scara 1 la 1, o statuie, care-l va reprezenta pe Adi Bărar împreună cu chitara sa. Va fi realizat din bronz. Subliniez că nici primăria și nici consiliul local nu vor fi implicate financiar în această acțiune, dar vor beneficia și printr-un act de donație această statuie va intra în proprietatea primăriei. Eu știu că sunt probleme la buget, eu știu că proiectele culturale merg cum merg și nu am vrut să încarc bugetul local cu încă o cheltuială, m-am descurcat și fără aportul bugetului local, cu sponsori, cu ajutorul trupei. Sper ca toate aprobările necesare pentru acest monument să fie date cât mai repede pentru ca acest monument să fie inaugurat în acest an. Lucrările durează cam trei luni și eu mă gândesc că în toamnă, cel târziu în luna noiembrie, ar fi bine să putem să facem inaugurarea acestui monument care va reprezenta un punct de atracție atât turistic, cât și cultural și se poate înscrie foarte bine în acțiunile care preced anul 2023, când Timișoara va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii”, a declarat Corneliu Vaida.
Revoluționarul a precizat că și-ar dori ca în zona în care va fi amplasată statuia lui Adi Bărar să fie realizată o alee a muzicienilor, iar în viitor Timișoara să aibă și un muzeu al rock-ului.
„Încet, putem ca acea alee a muzicienilor să aibă cât mai multe statui și să devină un punct de referință național pentru cultura muzicală și de ce nu, să fie chiar un început pentru un așa-zis muzeu al rock-ului, pentru că Timișoara este leagănul rock-ului românesc”, a adăugat Corneliu Vaida.
Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, nu a exclus ideea realizării unei alei a muzicienilor, dar a precizat că este nevoie de un regulament pentru artă în spațiul public, la care să lucreze specialiști în domeniu.
„În general, cred că aceste idei sunt foarte bine venite. În același timp, trebuie să avem puțin grijă, nimeni dintre noi nu este urbanist, artist, peisagist, să nu aruncăm acum statui peste tot în spațiul public din Timișoara fără un concept clar. Și tocmai de aceea vom lucra cu un grup de artiști, sculptori, de la Facultatea de Arte, de urbaniști, de peisagiști, la un regulament pentru artă în spațiul public, pentru monumente de for public. Aici aș vrea să venim cu o strategie mai largă despre arta în spațiul public și ar trebui să ne apucăm în această toamnă”, a declarat Dominic Fritz.
Industria de cybersecurity a trecut de mult de granița unui simplu „lux” tehnologic, a devenit o necesitate absolută într-o lume interconectată, în care riscurile și atacurile cibernetice se multiplică...
Pe mai multe străzi din Timișoara se impun restricții de trafic, în perioada următoare. Comisia de circulație din cadrul Primăriei Timișoara a avizat închiderea traficului rutier începând de marți,...
CYBER FORUM 2024 – Timișoara devine capitala securității cibernetice, pe 14-15 noiembrie, 2024
Tel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281