Adevăr sau acuze electorale? Peste 2.000 de locuri de muncă pierdute în ultimii doi ani la Lugoj

Opoziția din Consiliul Local Lugoj crede că municipiul de pe Timiș are probleme din ce în ce mai serioase cu mediul economic, care se reflectă în pierderea a mii de locuri de muncă.

„Agenții economici se confruntă cu probleme tot mai mari. În ultimii doi ani s-au pierdut 2.000 de locuri de muncă”, a spus Bogdan Blidariu, consilier din partea grupului PNL, în Consiliul Local Lugoj. Acesta a propus o măsură de impulsionare a agenților economici, solicitând votul în plenul Consiliului Local pentru scăderea cotelor de impozitare, propuse de autoritățile locale în exercițiu. „În Lugoj, nivelul impozitelor este maxim prevăzut de lege. La cota maximă de 0,2% stabilită pentru agenții economici la clădiri rezidențiale propunem o scădere la 0,08, iar la clădiri nerezidențiale o diminuare cu jumătate procentuală, de la 1,3% la 0,65%”, a spus Bogdan Blidariu.

Francisc Boldea, primarul municipiului, a respins ideea că în Lugoj firmele ar avea probleme, susținând că Primăria trebuie să recupereze zeci de milioane de lei din taxe și impozite. „Taxele și impozitele reprezintă doar 6% din bugetul local. Nu putem funcționa fără să încasăm taxele și impozitele. Ce probleme au firmele? Uitați-vă ce impozite are Timișoara! La Lugoj noi trebuie să recuperăm 22 de milioane de lei din taxe și impozite de la agenții economici și populație”, a replicat Francisc Boldea.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

O pierdere importantă la bugetul local s-a produs în ultima perioadă prin retragerea nemților de la Rieker, care a avut 700 de angajați.

În ultimele luni, în Lugoj s-au deschis doar noi supermarket-uri, iar din această vară se anunță lansarea unei investiții germane în domeniul electronicii.

banner 970 x 250