ADR Vest pune la bătaie peste 10 milioane de euro pentru microîntreprinderi. Se deschide a doua sesiune de cofinanțare!

gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Microîntreprinderile pot solicita și în al doilea semestru al anului 2019 cofinanțare pentru proiecte de afaceri, după ce luni Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a lansat al doilea apel pentru firmele interesate de finanțare. ADR Vest are la dispoziție o sumă ce depășește 10 milioane de euro.

Concret, suma este de 10,77 milioane de euro pentru cele patru județe din Vest, Timiș, Caraș, Arad și Hunedoara. Finanțarea face parte din sesiunea 2014-2020 a Programului Operațional Regional. Mai precis, este vorba de Prioritatea de Investiții 2.1.A – Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri – Microîntreprinderi din cadrul Axei prioritare 2 – Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii.

În această sesiune, vor fi finanțate proiecte care vizează  activități de construire, modernizare, extindere a spațiilor de producție/ prestare servicii ale microîntreprinderilor, precum și dotarea acestora cu active corporale și necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line, din mediul urban. Cererile se depun, ca de obicei, prin aplicația My Smis, iar sesiunea de depunere a solicitărilor se deschide la data de 8 iulie, ora 12. Sesiunea se termină în 8 noiembrie 2019, tot ora 12, dar perioada de depunere poate fi redusă dacă se epuizează fondurile.

Condiții pentru a primi cofinanțare

Cei care doresc să aplice trebuie să știe că valoarea eligibilă a proiectului trebuie să fie de minimum 25.000 de euro, la cursul din luna mai 2019. Cuantumul finanțării nerambursabile solicitate nu poate depăși plafonul de minimis, de 200.000 de euro. De asemenea, contribuția solicitantului la finanțarea investiției trebuie să fie de minimum 10% din valoarea eligibilă a investiției. Versiunea finală a ghidului solicitantului poate fi accesată pe site-ul ADR Vest. 

zpd publicitate Timisoara banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/