Ada Hausvater, Cristian Rudic și Pro Musica – distinși cu Ordinul Național Pentru Merit

cristian rudic, raluca turcan si ada hausvater
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Decorate de președintele României, personalitățile timișorene au fost felicitate joi seară de Raluca Turcan, ministra Culturii, care le-a înmânat distincțiile.

Primii care și-au primit distincțiile au fost membrii formației Pro Musica: Ilie Stepan, Doru Apreotesei și Dorel Eugen Titz (fondatori), Dietrich Krauser, Grigore Bujor Hariga, Horea Silviu Crișovan, Bogdan Nagy, Mario Emil Florescu, Vasile Dolga (post mortem) și Marian Odangiu. Evenimentul a avut loc în Sala multifuncțională a Consiliului Județean Timiș.

„Este o declarație de dragoste pentru muzică, pentru oameni, pentru chitară, domnule Stepan, pentru ce avem noi mai de preț și, până la urmă, acest filmuleț pe care l-am văzut, cred că ne duce pe toți la o singură concluzie: țara asta merge înainte și datorită unor oameni care, în momente de cumpănă, sunt dispuși să lupte până la ultima picătură de sânge pentru crezurile pe care le au. Vă mulțumesc că ați reușit să oferiți Timișoarei și României această memorie vie a unor oameni care și-au sacrificat viața pentru crezurile și idealurile lor.”, a declarat Raluca Turcan înainte de înmânarea distincțiilor.

pro musica si raluca turcan

Foto: Alin Zelenco

1000x100 casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Ministra Culturii le-a oferit apoi, – în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Sala Mare a  Naționalului – în numele președintelui României, Ordinele Naționale Pentru Merit în grad de Cavaler și Adei Hausvater, directoarei Teatrului Național din Timișoara, și lui Cristian Rudic, managerul Operei Române din Timișoara.

„Performanța culturală pe care doamna Ada Hausvater a realizat-o în Timișoara răsună până la București și în multe alte locuri din țară. A adus publicul în sălile de spectacol, a atras profesioniști ai teatrului de mare valoare și a creat o echipă artistică și tehnică remarcabilă. A construit acestui teatru o identitate puternică, modernă, europeană și a impus această instituție de cultură prin spectacole apreciate în țară și în străinătate. Pe aceeași scenă a managerilor culturali exemplari se află domnul Cristian Rudic. Cariera muzicală a domniei sale s-a dezvoltat firesc în cea de manager cultural al Operei timișorene, aducând acestei instituții de cultură numeroase colaborări internaționale, cu orchestre din Austria, Spania sau Japonia. Este un om care dăruiește frumosul semenilor săi și o face cu eleganță și rafinament.”, a spus, de această dată, Raluca Turcan.

raluca turcan la teatrul national din timisoara

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/