Acuzat de corupție pentru două cocioabe, primarul Robu garantează din Dubai: „Toată viața mea am fost un om ultracinstit!”

Primarul Timișoarei a aflat în Dubai, acolo unde își petrece concediul, că DNA l-a trimis în fața instanței cu acuzații de corupție. Susține că e nevinovat și că alții poate ar avea motive să dea explicații în sala de judecată cu privire la clădirile din centrul vechi al capitalei Banatului!

„Sunt surprins să aflu că am fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în formă continuată. De ce? Pentru că toată viața mea am fost un om cinstit, ultracinstit!, dăruit 100% interesului public! Am lăsat în urma mea realizări pentru care stau cu fruntea sus în fața oricui, realizări pentru care eu am muncit enorm, cu pasiune, chiar cu fanatism aș putea spune, plătindu-le cu viață din viața mea!”, a comentat Nicolae Robu. 

Primarul Timișoarei spune că nu știe ce au făcut ceilalți inculpați în dosar, dacă sunt sau nu vinovați de ceva, dar știe cu certitudine ce i se impută lui. Edilul explică faptul că a semnat două contracte. „După ce 4 sau 5 semnături anterioare îmi garantau că totul este legal!”, subliniază Robu. Mai mult, spune că e vorba despre două locuințe ultramodeste, deloc centrale, una de 25 mp, alta de 50 mp. Vânzarea ar fi fost decisă de o comisie specială, înființată pe vremea precedentului primar.

„N-am nimic în comun cu vânzarea / retrocedarea de locuințe valoroase, în zona centrală și cu prejudiciul estimat de DNA la peste 9 milioane de euro. Implicarea mea în dosar consistă exclusiv în semnarea a două contracte de vânzare-cumpărare pentru două locuințe de mică valoare, deloc centrale, ultramodeste, una de 25 mp, alta de 50 mp, dintr-un fund de curte, locuințe a căror vânzare nu a fost decisă de mine, ci de o comisie specială, înființată pe vremea precedentului Primar. Eu doar am semnat contractele, nu le-am dispus și le-am semnat sub garanția că ele respectă legea în toate privințele. Cu mine ca primar nu s-a retrocedat nicio clădire, nicio locuință, nici către clanuri, nici către neclanuri, nici în centru, nici la periferie, dimpotrivă, cu mine ca primar, au fost readuse în domeniul public, prin instanță, 3 clădiri spitalicești ultracentrale, ajunse la clanuri, precum și, după câțiva ani de lupte grele, toate cele 8 foste cinematografe, două ultracentrale, ținute în stand-by pt a se pune mâna pe ele de către unii-alții! Sunt cinstit 100%, așa cum am mai declarat și când pretind asta mă pot uita în ochii oricui!”, a concluzionat Nicolae Robu.