Actorul Ion Caramitru va primi luni titlul de cetățean de onoare al Timișoarei

Celebrul actor Ion Caramitru va deveni oficial de luni cetățean de onoare al Timișoarei. Distincția îi va fi decernată luni, 17 decembrie, acolo unde îi stă cel mai bine unui actor: pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu”.

Mai precis, titlul de cetățean de onoare se va decerna cu ocazia spectacolului „Dor de Eminescu”, care va fi pus în scenă de la ora 19, la Sala Mare a Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”. Pe lângă Caramitru, pe scenă va urca și Aurelian-Octav Popa.

Cei doi artişti vor prezenta un spectacol alcătuit pe baza unor selecţii din manuscrisele de poezie, proză și filosofie ale marelui poet național.

Ion Caramitru s-a născut la București în 1942 și  este un actor român de teatru și film, regizor și figură politică. În perioada 1996-2000, în Guvernul condus de Victor Ciorbea, a fost Ministru al Culturii. Actorul a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1964, debutând cu un an mai devreme la Teatrul Bulandra – cu rolul principal în „Hamlet”. Și-a continuat angajamentul la Teatrul Bulandra un timp, jucând și în spectacole la Teatrul Național București și în diverse alte teatre.

Sursă foto: digi24.ro