Activitatea de dezinsecție, sincronizată în Timișoara și zona metropolitană. Decizia administrației județene

explo 1000x200
Dezinsecția pentru combaterea țânțarilor se va face sincronizat în Timișoara și în toate localitățile periurbane. Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Cristian Moș, a avut o întâlnire în acest sens cu autoritățile din Moșnița Nouă, Ghiroda, Dumbrăvița, Sânmihaiu Român, Giarmata și Giroc. 

Autoritățile din localitățile periurbane au avut o primă întâlnire în acest sens cu vicepreședintele CJT, Cristian Moș.

„Deja i-am rugat pe cei din compartimentul Mediu de la consiliul județean să discute cu cei de la Primăria Timișoara să facă un calendar aproximativ când se face dezinsecția. Acest calendar să ajungă la primăriile din periurban ca ei să se sincronizeze, să facă dezinsecția deodată cu Primăria Timișoara. I-am rugat să facă un canal de comunicare, dacă cumva plouă să amâne câteva zile. Dacă facem într-un singur UAT care e lipit de alt UAT, țânțarii nu sunt într-o cameră, UAT-urile nu sunt separate de niște pereți și atunci cei care suferă sunt probabil cei de la periferie, de la limita UAT-ului.”, a declarat Cristian Moș, vicepreședintele CJT.
În Timișoara, dezinsecția a început la sol și pe cale aeriană săptămâna trecută. De-a lungul verii, au anunțat reprezentanții Primăriei Timișoara, această activitate va fi repetată lunar pentru ca numărul țânțarilor să fie mult mai redus.
banner 970 x 250