Acțiunile umanitare ale Asociației Nevo Parudimos și ale Primăriei Reșița, date ca exemple de comisarul european pentru egalitate

Cuib de vise 1000x100

Anul acesta, de Ziua Internațională a Romilor, comisarul european pentru egalitate a susținut un discurs axat pe contextul pandemiei de coronavirus și pe necesitatea de solidaritate pe durata crizei cauzate de boala COVID-19. Helena Dalli a dat drept exemplu inițiativa Nevo Parudimos care, în colaborare cu Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Reșița, vine în sprijinul comunității rome din oraș.

Persoanele vulnerabile și cele care au un acces limitat la informații vitale pentru a combate răspândirea coronavirusului reprezintă o țintă pentru Nevo Parudimos din Reșița. Chiar dacă asociația derulează în general activități care vizează locuitorii romi din cartierele mărginașe ale orașului, în această perioadă de criză inițiativele au fost adaptate pentru a limita răspândirea temutului virus inclusiv în aceste comunități.

Demersurile asociației, derulate împreună cu Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Reșița, au fost date drept exemplu de Helena Dalli, comisarul european pentru egalitate, în cadrul discursului dedicat Zilei Internațional a Romilor, având ca temă „Solidaritatea pe timp de coronavirus”.

publicitate si promovare in ziar

„În România, platforma Aresel atrage în permanență atenția asupra răspândirii virusului și cum îl putem opri, prin modele din comunitatea romă. Iar Asociația Nevo Parudimos lucrează cu municipalitatea pentru a distribui pachete de mâncare, produse de igienă și dezinfectanți pentru comunitățile de romi din cartierele mărginașe. Îi salut pe toți cei care sunt creativi și au inițiative pentru a lupta împotriva efectelor negative ale acestei crize în comunitățile marginalizate”, a subliniat Helena Dalli.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/