Urgenţele au prioritate! Care sunt modalităţile de a solicita şi obţine cazierul judiciar în plină pandemie de coronavirus?

Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin, în condițiile aplicării Ordonanței Militare nr.3/2020, a anunțat modalitățile în care pot fi solicitate și obținute cazierele judiciare. Noile măsuri au fost luate în calcul pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

„Doar pentru motive temeinic fundamentate, ce urmează a fi consemnate pe cerere (angajare, participare licitație, licențiere, autorizare), se va da curs cererilor pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar/adeverințelor de integritate comportamentală primite la ghişeu prin sau e-mail, cu mențiunea că acestea din urmă vor fi ridicate, pe bază de semnătură, de la ghișeu în termen de trei zile de la transmiterea electronică”, se arată într-un comunicat al IPJ Caraș-Severin.

Solicitările pentru eliberarea cazierului pot fi transmise la adresa de email: cazier@cs.politiaromana.ro.

Atunci când solicitantul se va prezenta la ghișeu pentru ridicarea documentului, acesta va trebui să aibă asupra sa declarația pe propria răspundere și să respecte măsurile de distanțare socială, precum și alte măsuri împotriva răspândirii COVID-19.

Pentru a evita aglomerația la ghișeele în care se lucrează cu publicul, IPJ Caraș-Severin informează cetățenii că aceștia se pot adresa instituțiilor publice și organelor de specialitate ale administrației publice (primării, instituții din sistemul de învațământ, sanătate, D.G.A.S.P.C. etc) pentru obținerea extrasului de pe cazierul judiciar sau a certificatului de integritate comportamentală. În acest sens, solicitantul trebuie să-și dea consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal.

În atenția persoanelor care nu dețin cunoștințe tehnice care să le permită transmiterea prin e-mail a documentelor de mai sus, acestea se pot prezenta la ghișeu, după următorul program:

– sediu I.P.J: de luni până joi, între orele orele 09.00 – 12.00; vineri, între orele orele 09.00 – 11.00.
– poliții municipale și orășenești : de luni până joi, între orele 09.00 -11.00, cu cererile de eliberare a certificatelor de cazier judiciar sau integritate comportamentală, gata completate, conform modelelor pe care le puteți găsi accesând următorul link: https://cs.politiaromana.ro/ro/utile/documente-eliberari-acte/modul-si-conditiile-cerute-pt-obtinerea-certificatului-de-cazier-judiciar-de-persoanele-fizice&page=1.

Informații suplimentare se pot obține la numerele de telefon: 0255/502298; 0255/502245 (S.C.J.S.E.O.).

sursa foto: miscareaderezistenta.ro.