Acțiuni în forță ale polițiștilor pe străzile Caransebeșului

control strada politie 1
whatsapp image 2023 04 24 at 15.32.19

Polițiștii cărășeni au desfășurat mai multe acțiuni pe străzile Caransebeșului. În decurs de 4 ore, au legitimat peste 130 de persoane, au verificat 16 societăți comerciale și au oprit pentru control zeci de autovehicule.

Polițiștii cărășeni au desfășurat sâmbătă o acțiune preventiv-reactivă, cu efective mărite, în mai multe zone din municipiul Caransebeș, pentru creșterea gradului de siguranță publică, prevenirea și descurajarea oricăror fapte de natură contravențională și penală, precum și pentru verificarea respectării normelor rutiere de către participanții la trafic.

La acțiuni au participat polițiști de la Serviciul de Ordine Publică, Serviciul Rutier, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Poliția Municipiului Caransebeș și jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin.

jocuri de noroc jandarmi

Timp de 4 ore, polițiștii au legitimat peste 130 de persoane, au efectuat verificări la 16 societăți comerciale și au oprit pentru control aproape 60 de autovehicule. De asemenea, 62 de conducători auto au fost testați cu privire la consumul de băuturi alcoolice și substanțe psihoactive.

În urma verificărilor au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 34.000 de lei, dintre care 6 pentru încălcarea regulilor de conviețuire socială, 18 pentru încălcarea regulilor privind circulația pe drumurile publice, două pentru nerespectarea normelor privind paza obiectivelor, bunurilor și persoanelor, 9 pentru fumatul în spații comerciale publice închise și 3 pentru nerespectarea normelor privind utilizarea caselor de marcat fiscale.

control politie caransebes

1000x100 casa brutarului

Polițiștii cărășeni transmit și câteva exemple:

În urma controalelor efectuate la societăți comerciale, polițiștii au aplicat 7 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 19.000 de lei, pentru nereguli identificate la aparatele de marcat electronice fiscale, diferențe în plus sau în minus între raportul fiscal informativ și monetarul existent în casierie, precum și pentru nerespectarea interdicției de a se fuma în spațiile închise.

De asemenea, au fost efectuate verificări și la agenții de securitate, unul dintre aceștia fiind sancționat contravențional cu amendă pentru nerespectarea obligațiilor de serviciu, la testarea cu aparatul etilotest având o alcoolemie de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

O altă societate comercială a fost sancționată contravențional pentru nerespectarea obligației de dotare a agentului de securitate cu uniformă de serviciu inscripționată cu însemnele societății de pază.

Acțiunile polițiștilor pentru siguranța comunității continuă și în perioada următoare.

control rutier caransebes

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01