Agenda rutieră. Droguri, alcool, fugă de la locul accidentului

controale trafic alcool (2)

Polițiștii cărășeni au fost la datorie și în acest final de săptămână. Lista de abateri în cazul șoferilor a fost una variată.

Mai mulți șoferi s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinși beți sau drogați în trafic, iar unora dintre ei aburii alcoolului le-au dat curaj să fugă de la locul accidentului pe care l-au produs.

Sâmbătă, la ora 18.20, polițiștii rutieri de la Poliția Municipiului Reșița au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani care, la testarea cu aparatul DrugTest, a rezultat că ar fi consumat substanțe psihoactive. Aparatul a indicat rezultat pozitiv pentru amfetamină. De asemenea, la testarea cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive, tânărul fiind sancționat și contravențional cu amendă de 1.305 lei pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

drugtest amfetamina

Vineri, la ora 20.00, polițiști de la Poliția Orașului Bocșa au observat un autoturism care circula pe strada Sadovei din oraș, care la un moment dat a acroșat două autoturisme parcate în fața unui imobil. La volanul autoturismului în cauză a fost identificat un bărbat de 37 de ani din oraș, care, la testarea cu aparatul etilotest, avea o alcoolemie de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Sâmbătă-dimineață, polițiști de la Poliția Municipiului Caransebeș au fost sesizați despre un accident rutier fără victime, produs pe DN 6, în localitatea Sadova Veche, între un ansamblu de vehicule și un autoturism, conducătorul autoturismului părăsind locul evenimentului după producerea accidentului. Din verificările efectuate de polițiști a fost identificat conducătorul autoturismului în cauză în persoana unui bărbat din localitatea Vălișoara, care, la testarea cu aparatul etilotest, avea o alcoolemie de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, polițiștii au stabilit că autoturismul nu figura înmatriculat în circulație, având autorizație de circulație provizorie expirată.

Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei, iar polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit.

alcooltest pozitiv

Polițiștii cărășeni acționează în permanență pentru siguranța rutieră pe drumurile publice din județ.

tmc 640