Temutul virus, izbucnit, la finele anului trecut, în China, a intensificat controalele la graniţele ţărilor pe întreg globul, asta pentru a ţine boala departe de populaţie. Aceleaşi măsuri au fost luate şi în punctul vamal de trece a frontierei cu Serbia.
Începând de săptămâna trecută, luni, 24 februarie, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică desfăşoară o serie de acţiuni împotriva coronavirusului pe bacul de la Moldova Nouă. În fiecare zi, turiştii care vin din Serbia spre România sunt nevoiţi să completeze câteva formulare vizavi de ultimele călătorii, dacă au venit sau nu în contact cu rude, prieteni care au vizat vreuna din ţările unde boala continuă să se răspândească cu o rapiditate uluitoare – toate acestea pentru a preveni îmbolnărirea populaţiei din zona Clisurii Dunării şi nu numai, dar mai ales pentru a împiedica sistarea plimbărilor între Moldova Nouă şi Golubac.
„În fiecare zi, reprezentanţii DSP efectuează controale riguroase la intrarea în ţară. De asemenea, întreg echipajul dispune de toate cele necesare pentru a evita orice risc: mănuşi, mască de protecţie, substanţe speciale pentru igienizare. Interesul nostru e ca totul să fie ţinut sub control şi asta pentru că ne dorim să avem activitate. Bacul de la Moldova Nouă a deschis noi oportunităţi atât pentru oraş, pentru judeţ, cât şi pentru întreaga ţară. Nu ne putem permite ca, din cauza neglijenţei sau a dezinteresului faţă de acest subiect: coronavirus, să sistăm activitatea. Avem nevoie ca turiştii să cunoască frumuseţile şi obiectivele de pe malul românesc al Dunării. În plus, plimbările trebuie să aibă continuitate, mai ales că încă nu suntem în plin sezon. Orice greşeală sau neglijenţă ne poate costa. Am depus eforturi mari, toţi factorii implicaţi, pentru ca acest proiect să devină realitate, ori, acum, de noi depinde ca el să fie un proiect gândit pe termen lung”, a declarat, pentru expressdebanat. ro, Alina Bărbulescu, administratorul S.C. Eoliana Caraş S.R.L. – societatea comercială care operează bacul.
Coronavirusul a apărut în centrul Chinei, în decembrie 2019, în orașul Wuhan, care are o populație de 11 milioane de locuitori. Potrivit experților, virusul se poate transmite de la om la om, acesta afectând zone precum: nasul, gâtul sau sinusurile, iar simptomele sunt similare cu cele ale pneumoniei: febră ridicată și dificultate mare în a respira.
Pentru a preveni îmbolnăvirea, autoritățile recomandă, pe lângă o igienă strictă, evitarea călătoriilor în zonele în care temutul virus s-a răspândit.
Andreea Popa a obținut recent nivelul trei de certificare Fellow Member Academy of Cheese, fiind a zecea persoană din lume care deține acest titlu. Este trainer oficial al Academiei...
Start celor mai tari petreceri din Reșița. Un Yaya exploziv, de Crăciun!
Istoria jocurilor de noroc: cum au evoluat cazinourile de-a lungul decadelor
Maraton de fapte bune! Acțiunea de Crăciun Druckeria a ajuns la zeci de familii
Informaţiile publicate de expressdebanat.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Vezi termeni și condițiiTel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281