Cununaţi la biserică şi la primărie, mirele şi mireasa Făşanc au intrat împăcaţi în postul Paştelui

Tradiția Fășancului a fost marcată așa cum se cuvine și în acest an la Moldova Nouă. În ținute alese, având la purtător măști înfiorătoare sau nu, oamenii din Boșneag au dat dovadă de multă ingeniozitate, prin intermediul satirei, dar și prin intermediul ironiei, aceștia scoțând la iveală cele mai stringente probleme ale societății de astăzi.

Sfârșitul de weekend i-a găsit pe localnicii de la malul Dunării defilând în voie pe „podiumul” din fața Casei de Cultură, cu ocazia Balului de Fășanc. Astfel, dacă în prima zi a evenimentului, sâmbătă, 29 februarie, boșnegenii, prin Fășancul urât, au adus în prim-plan temutul virus din China, oamenii încercând, echipați cu tot felul de costume de protecție, măști, soluții de igienizare, mănuși, să țină boala departe de orașul de la Dunăre, duminică, 1 martie, întreaga comunitate a scos de la naftalină ținuta viu colorată, de gală chiar, și asta pentru că urma să aibă loc un moment important în viața tinerilor Fășanc: nunta!

Pentru a intra în postul Paștelui așa cum se cuvine, viitorii miri au dat alarma-n oraș, și-au chemat rudele, prietenii și au pornit spre primărie. Așadar, cu o susținere serioasă în spate, niciunul dintre cei doi tineri nu a îndrăznit să spună decât un „Da” convingător în fața ofițerului Stării Civile.

Cu certificatul de căsătorie în mână, proaspeții căsătoriți au trecut repede la sesiunea foto în fața primăriei urmând apoi să fie binecuvântați și de către preot, nu de alta, dar miresica voia să scape de ghinion deoarece, exact în fața administrației publice locale, mirii Fășanc s-au întâlnit cu un alt cuplu celebru, extrem de mediatizat la TV: Viorel și Vulpița.

Cum ghinionul a fost înlăturat, nuntașii au dat startul petrecerii, muzica și voia bună fiind întreținute de George Pascu, Gheorghiță Voin și o tânără talentată din comunitate: Amalia Tudose. Astfel, s-a dansat și s-a urat de bine proaspeților însurăței până seara târziu.

Totodată, pentru a evita ca lunile de pelin să urmărească tânărul cuplu, nuntașii au hotărât să renunțe la celebra Înmormântare, semn că, într-o căsnicie, e imperios să curgă doar laptele și mierea.