ACS Poli a scos un egal cu Luceafărul Oradea, după ce a jucat peste 30 de minute cu om în plus. Timișorenii au ratat și un penalti

ACS Poli a scos din nou ceva dintr-un meci jucat pe teren propriu, de data aceasta în urma unui 1-1 cu Luceafărul Oradea. Bihorenii au controlat jocul în prima repriză și au marcat prin Vasile Pop, dar coordonatele meciului s-au schimbat în repriza secundă, în urma unui penalti ratat de Sidorenco, după faza la care oaspeții au rămas în inferioritate. Până la urmă, Bădăuță a egalat pentru gazde.

În prima repriză, gazdele au jucat destul de slab, După ce etapa trecută au jucat cu roșu și negru, acum, poliștii au evoluat cu echipament în culorile alb, portocaliu și negru. În minutul 7, Calugher nu a fructificat o centrare bună venită de la Țîgîrlaș. În schimb, Oradea a jucat mult mai bine și a fost sigură pe ea. În minutul 23, bihorenii au marcat prin Vasile Pop, cu un șut la colțul lung. Gazdele au solicitat penalti, după ce Mitrică a fost încurcat de un adversar căzut pe jos. Cu fazele fixe executate foarte imprecis de bănățeni, Luceafărul ar fi putut profita de o ocazie mare din minutul 44. Șutul lui Moihejda a fost respins în corner, și astfel, la pauză s-a intrat cu 0-1.

Arbitrul a confundat cei doi jucători de culoare de la Oradea

La pauză, Răchită a plusat cu Bilia și Manolache, iar timișorenii au jucat ceva mai bine. Bădăuță a avut o reluare periculoasă cu capul, din fața porții, dar portarul Moga a intervenit salvator. În minutul 55, arbitrul Marius Chioran din Cluj a dat penalti pentru un un fault al lui Yabre la Uyi. Centralul din Cluj i-a dat din greșeală roșu lui Moihejda, care s-a întors și i-a arătat numărul și că îl confundă cu colegul său. Ulterior, Yabre s-a ales cu încă un galben și a fost eliminat. Sidorenco a bătut lovitura de la 11 metri, dar slab, iar portarul Moga a scos mingea și scorul a rămas în favoarea bihorenilor.

Cu om în plus, ACS Poli a atacat până spre finalul jocului. Vlad Olteanu a prins un șut bun, puțin pe lângă poartă. Dinu Moldovan era aproape de o mare gafă, dar cu avantajul superiorității numerice, timișoreni au atacat din nou. Bilia a bătut bine o lovitură liberă, dar portarul Moga  avut o nouă paradă. Golul egalizator a venit în minutul 80, după ce Olteanu a centrat, Calugher a recentrat, iar Bădăuță a înscris. După 1-1, Bilia putea să mai aibă o ocazie, dar a fost surprins de minge. Pentru oaspeți, Pop a scăpat spre poartă, dar a trimis prin fața buturilor.

ACS Poli Timișoara: D. Moldovan – Ţîgîrlaş (min 46 Bilia), Paramatti, Uyi, Vl. Olteanu – D. Codrea, Dav. Pop (min 46 Manolache) – Buzan (min 73 Golda), Bădăuţă, Calugher – Sidorenco

Luceafărul Oradea: Moga – Al. Băican, Moihedja, Ciul, G. Paraschiv (min 86 Paraschiv), Nemeş (min 63 Chiorean), Yabre, Mitrică, Lu, Prejmerean, Vas. Pop

La final, Răchită a fost supărat pe Bilia pentru că nu a respectat indicațiile tactice. Tehnicianul a vrut inițial să renunțe la jucător, dar ulterior, l-a chemat pe fundaș să își ceară scuze în fața colegilor. „Două puncte pierdute acasă, după două reprize diametral opuse. Am primit gol pe o neatenție incredibilă, deși știam despre Vasile Pop că este un jucător tehnic, cu un stâng foarte bun. Am încercat să revenim, am făcut două schimbări la pauză. Din păcate, cred că momentul psihologic al meciului a fost la acel penalti ratat. Sidorenco bate foarte bine, l-am văzut și în meciuri internaționale, și la antrenamente. Bate în drepta jos. L-am întrebat și eu de ce a schimbat colțul și a dat în stânga. Nu a putut să-mi dea niciun răspuns. Mergem mai departe. Am făcut 4 puncte în două etape. Mă bucur că spectatorii sunt exigenți şi că vor mai mult. Și noi ne dorim. Din păcate, suntem pe firul Ariadnei din mitologia greacă. Încercăm să ieșim din labirint. Sperăm să ajungem la capătul firului”, a declarat Răchită, cu referire la unele reproșuri ale spectatorilor.

Cristian Lupuț a criticat unele decizii ale arbitrului. „Azi a fost un meci foarte important, atât pentru noi, cât și pentru ACS. Din păcate, nu am reușit să luăm decât un punct. Din punctul meu de vedere, rezultatul nu este echitabil. Consider că azi am pierdut 2 puncte după o primă repriză a noastră foarte bună. Consider că eliminarea a fost foarte, foarte ușor acordată. Consider că penaltiul a fost la fel de ușor acordat. Dar asta este viața, mergem înainte. O nouă săptămână, un nou ciclu, un nou meci. Nu vreau să comentez arbitrajul, sunt alte persoane care o pot face. Observatorii, forul. Eu nu mai vreau să comentez un arbitraj. Consider că a fost acordat penalti prea ușor. Înainte de penalti a fost o lovitură liberă ușor acordată”, a precizat antrenorul echipei bihorene.

ACS Poli joacă etapa viitoare în deplasare la UTA.