A mers din a cincea încercare! Ripensia Timișoara i-a administrat prima înfrângere UTA-ei în duelurile bănățene ale sezonului

Ripensia s-a impus cu 1-0 cu UTA și astfel, după ce Bătrâna Doamnă a bătut în tur toate timișorencele și pe ACS Poli și în Cupa României, a venit și vremea victoriei bănățene. Altfel, a venit după un meci slab, cu un gol marcat de Mansour și două reușite ale oaspeților anulate pe motiv de ofsaid.

UTA a dominat clar debutul de meci. Arădenii au ținut de minge în jumătatea primului mitan, însă fără să îşi poată crea vreo ocazie. În schimb, în minutul 25, Călin Toma i-a centrat lui Mansour, care de la 14 metri a trimis peste poartă, cu o „foarfecă”. Ripensiștii au cerut un penalti pentru un presupus henț al lui Șeroni și tot roș-galbenii au mai irosit o ocazie. Tot Mansour și Șeroni protagoniști, cu primul care l-a depășit pe al doilea, însă apoi a trimis din 6 metri, deranjant de superficial, pe lângă poartă. Astfel, la pauză s-a intrat cu 0-0.

Mingea a intrat de trei ori în poartă în repriza secundă, dar doar un gol a fost validat

În repriza secundă, Ripensia a dat lovitura în minutul 48. Toma i-a pasat fără adversari care să-l încurce lui Mansour, care a marcat cu stângul din 7 metri. Gazdele au mai pus presiune la poarta lui Bodea prin Toma și apoi prin două cornere consecutive. În minutul 60, Kanda a marcat după ce Moldovan a respins un șut al lui Rus, însă tușierul a arătat ofsaid. Ulterior, Kanda a mai înscris o dată, dintr-un ofsaid mai evident. Pe finalul jocului, Țiereanu a trimis de la 45 de metri în bara transversală.

Ripensia Timișoara: H. Moldovan – Ad. Popa, Tînc, Apro, Străuţ – Burdeţ, Stoi (min 79 Țiereanu)- Monea, Zaluschi (min 64 Stoica), C. Toma – Mansour (min 70 Drăghici).

UTA: Bodea – Cr. Costin (min 62 Stahl), El Hasni, Şeroni, Copaci – I. Neagu, Melinte (min 82 D. Popa) – Ciucur, Miculescu, Kanda – Cip. Rus.

Pelici a precizat că victoria a venit și datorită dorinței elevilor săi. „O victorie foarte importantă pentru noi. Înainte de jocurile cu ACS Poli și cel de astăzi, ne făceam niște calcule în care sperăm să obținem minimum 3 puncte din aceste două jocuri. Dacă la jocul cu Poli nu am reușit, deși ne-am creat foarte multe ocazii, astăzi am reușit să câștigăm cu o echipă a UTA-ei foarte mult schimbată în bine, cu jucători de valoare, jucători veniți de la Liga I. Îmi felicit băieții pentru determinare în primul rând și pentru atitudine arătată. Au câștigat astăzi un meci foarte important pentru noi, la cum arată clasamentul și rezultatele care au fost. Important pentru salvarea de la retrogradare, împotriva unei echipe bune. Nu pot decât să mă bucur și să îmi felicit jucătorii din tot sufletul. Asta e și atitudinea corectă. Atunci când joci așa, poate te ajută și șansa împotriva valorii. Chiar dacă ai o valoare inferioară, am mai trăit asta și cu alte echipe. Atunci când joci cu sufletul, parcă cineva de acolo de sus îți întinde o  o mână când ai nevoie. Mingea ori intră în poartă pentru tine, sau trece la adversar”, a precizat Alexandru Pelici.

Ionuț Popa are probleme de sănătate și nu a dat declarații, ci l-a lăsat pe secundul Cristian Păcurar. „Din păcate, un joc neașteptat de slab din partea noastră. Un joc în care ne-a lipsit atitudinea. Un joc în care ne-au lipsit și ideile. În prima parte, chiar dacă știam că Ripensia ne așteaptă din punct de vedere tactic, am abuzat de foarte multe mingi lungi. Am încercat să construim. Ori ne-a fost frică, ori încă nu legăm prea bine, din acest punct de vedere al omogenității, ne așteptam. Nu căutăm scuze, căutăm cauze, ca să le putem îndrepta. Este primul nostru meci pe teren de iarbă. Din păcate, ne-am descurcat destul de rău. Repriza a doua, contra vântului, am început foarte slab. Cu ocazia celor de la Ripensia, finalizată cu gol. Am încercat să avem reacție, dar nu poți să evidențiezi pe nimeni. Chiar dacă unii s-au ridicat la un anumit nivel, ca și grup, am avut o exprimare foarte slabă. Toți s-au plâns de oboseală. Toată săptămână am făcut pe teren de iarbă. Neagu a făcut vineri primul antrenament ușor. Cu Melinte era cât pe ce să facem schimbare. Copaci joacă accidentat. Evoluția completă a echipei a fostul de palidă și a dus la acest rezultat”, a spus Păcurar, care a zis că are rezerve în privința deciziilor arbitrului.

Ripensia se deplasează etapa viitoare la Clinceni.