Acoperiș nou la un liceu de prestigiu din Timișoara. Clădirea este monument istoric

Investiție importantă la un liceu de prestigiu din Timișoara. Primăria alocă peste 135.000 euro cu scopul reabilitării acoperișului Colegiului Național „C.D. Loga”, care-și desfășoară activitatea într-o clădire monument istoric. Lucrările ar trebui finalizate în șapte luni.

Primăria Timișoara informează că, în viitorul apropiat, Colegiul Național „C.D. Loga” va avea un nou acoperiș. De curând, primarul Dominic Fritz a semnat contractul pentru reabilitarea acoperișului Sălii festive a liceului. Acest corp care include sala festivă a fost realizat în anul 1949 și face parte din ansamblul de clădiri monumente istorice de interes local.

Investiția se ridică la peste 135.000 euro, cu TVA inclus, iar lucrările ar trebui finalizate în cel mult șapte luni.

Lucrările de intervenție includ înlocuirea învelitoarei de țiglă ceramică, ignifugarea și izolarea termică interioară a structurii și izolarea plăcii de peste etaj cu două straturi de vată minerală bazaltică. Lucrările nu vor afecta detaliile arhitecturale ale clădirii. Conform auditului energetic aferent investiției, consumului de energie pentru încălzirea clădirii va fi redus cu aproximativ 60.000 de kWh/an”, a informat Primăria Timișoara.

1000x200 dacus 02

În ultimii ani, instituția a realizat mai multe investiții la Colegiul Național „C.D. Loga”. Astfel, a fost reabilitat exteriorul clădirii, dar și spațiile interioare și s-au făcut diferite dotări pentru clase și laboratoare.

 

publicitate si promovare online banner maxagro