Costul ridicat al unui apartament nou-nouț îi sperie pe cei mai mulți, așa că aleg varianta mai ieftină. Prețul mai mic este însă doar o iluzie. Investițiile necesare pentru reabilitarea unei locuințe într-un bloc vechi, plus defecțiunile ce apar pe parcurs vor goli serios buzunarele cumpărătorilor care credeau, în primă fază, că au dat lovitura. Așadar, ai toate motivele să alegi un apartament nou, într-o zonă rezidențială. City Center Reșița te așteaptă!
Locul pe care îl numim „acasă” este probabil cel mai important loc din viața noastră. Acolo ne dorim liniște, relaxare și confort după o zi obositoare la muncă și tot acolo ne petrecem cele mai multe momente alături de familie. Așa că importanța pe care o acordăm acestui spațiu ar trebui să fie pe măsură. Mulți caută însă aceste beneficii în locuințe second-hand, bazându-se pe faptul că, la achiziție, suma plătită este mai mică decât în cazul unui apartament nou. Vă vom dovedi, în cele ce urmează, care sunt capcanele pe care mulți nu le văd, orbiți de oportunitatea care s-a ivit.
Așa cum probabil știți deja, la Reșița se construiește prima zonă rezidențială, chiar în centrul orașului, acesta fiind unul dintre cei mai importanți pași făcuți în municipiu în domeniul imobiliarelor. City Center presupune construirea unei clădiri cu 7 nivele (demisol, parter + 6 etaje) și 71 de apartamente, după următorul plan: spații comerciale la demisol, birouri și zonă administrativă la parter, la etajele 1 – 5 câte 13 apartamente (5 apartamente cu 3 camere și 8 apartamente cu 2 camere). Apartamentele cu 3 camere vor avea suprafețe cuprinse între 76 mp și 125 mp, iar cele cu două camere vor oferi suprafețe utile de 50 până la 70 mp. Alte 5 locuințe vor fi create la etajul 6, fiind vorba de 6 apartamente, din care 4 sunt cu 3 camere, dar și două penthouse, a cărui suprafață utilă atinge aproape 220 mp. Vor exista 46 de locuri de parcare subterane și 56 de locuri în exterior, dintre care 20 vor aparține rezidenților. Așa cum îi stă bine unei clădiri moderne, vor fi amenajate spații verzi și grădini suspendate.
De ce să alegi un apartament în City Center Reșița?
1. Apartamentele noi au de regulă suprafețe mai mari, deoarece investitorii construiesc eficient. Și în cazul apartamentelor noi există diferențe de spațiu util de la zonă la zonă, dar chiar și apartamentele mai mici sunt mult mai bine compartimentate decât apartamentele vechi.
2. Faptul că apartamentele noi au centrale termice proprii, combinat cu izolația termică, scutesc pe termen lung de sume foarte mari. Pe lângă faptul că poți controla foarte ușor costurile, acestea nici nu vor fi foarte mari, pentru că nu se mai pierde căldură. La blocurile noi, pereții sunt izolați în momentul când sunt construiți, iar materialele folosite sunt de ultimă tehnologie și sunt ignifuge. Este adevărat că și blocurile vechi se reabilitează termic, însă mult mai bine funcționează o clădire care este concepută astfel încât să ofere un confort termic sporit. În cele mai multe cazuri, izolația termică este atât de bună, încât caloriferele sunt date la minimum, deci se economisesc mulți bani pe termen lung.
3. Țevile din blocurile vechi au probabil zeci de ani de când sunt folosite. Și chiar dacă le înlocuiești pe ale tale, poți întâmpina probleme din cauza țevilor care trec pe la vecini. Această renovare reprezintă un disconfort pe care poți să îl elimini atunci când îți achiziționezi un apartament nou. Înlocuirea instalațiilor presupune timp și bani pe care poți să îi investești din prima într-un mod strategic. Apartamentele noi au instalații sanitare noi, care vor deservi foarte mulți ani de aici înainte. Acestea sunt construite cu tehnologii avansate, astfel încât să nu necesite reparații în timp.
4. Rezistența blocurilor noi este mult mai mare decât cea a blocurilor vechi. Materialele de construcție sunt mai trainice, iar blocurile noi sunt supuse unor simulări seismice. În plus, normele actuale sunt mult mai exigente decât cele din trecut, ceea ce duce la construcții durabile. Clădirile vechi au un coeficient seismic de aproximativ 5%, în timp ce astăzi el se situează la nivelul mediu de 12%. Acest lucru adeverește faptul că nivelul de asigurare proiectat este dublu față de cel anterior.
5. Deși apartamentele noi sunt puțin mai scumpe, acestea plusează prin mai multe beneficii pe care le oferă cumpărătorilor. Este vorba despre suprafață, finisaje și alte detalii de construcție, iar noile blocuri de apartamente au terase spațioase, care vara pot deveni o adevărată oază de relaxare.
6. Și finanțarea băncilor pentru achiziționarea unui apartament în bloc nou este una mult mai facilă. Accesul la finanțare este mai ușor, iar acest lucru adeverește calitatea apartamentelor noi, pentru că și experții le recomandă și le consideră o investiție sigură.
Și apartamentele vechi pot fi achiziționate prin bancă, însă demersurile sunt puțin mai dificile. Pentru apartamentele vechi, documentația este mai stufoasă și ia mai mult timp.
7. Poate un aspect pe care mulți îl neglijează, dar foarte important, este garanția oferită prin lege care se aplică apartamentelor noi. Iată care sunt normele în vigoare în momentul de față: pentru acoperiș, garanția este de 10 ani de la recepția lucrării. Garanția aceasta se aplică prin lege. Pentru viciile structurii de rezistență, garanția este de 99 de ani. Deși nu toți dezvoltatorii specifică aceste garanții în contractul de vânzare-cumpărare, prevederile legale rămân aceleași. Codul Civil și Legea 10/1995 sunt doar două prevederi legale care reglementează aceste situații.
Așadar, înainte de a achiziționa o locuință, țineți cont de mai multe aspecte și priviți investiția ca fiind una pe termen lung. Calculele sunt simple. Pixul și banii sunt la voi.