Firma Spaleck și-a asfaltat singură drumul spre Germania!

1000x100

Furnizor de componente metalice, în special pentru marile companii germane, dar și pentru piața mondială de profil, firma Spaleck a modernizat pe propria cheltuială drumul pe care camioanele pleacă de la Reșița spre toate colțurile lumii!

Spaleck e una dintre cele mai importate firme reșițene la momentul actual, lucrează pentru companii de top și e în permenantă dezvoltare, motiv pentru care, la inițiativa primarului Nelu Popa, municipalitatea a fost de acord cu o investiție privată în infrastructură, care să fie compensată prin scutirea de la plata taxelor locale. Primăria Reșița a reabilitat drumul de coșmar Reșița-Țerova, ca atare a rezolvat accesul în Parcul Industrial. Rămăseseră însă total distruse câteva căi de acces către societățile de pe Valea Țerovei, altele decât cele din parc. E și cazul firmei Spaleck. Leonard Leinstein, administratorul firmei, n-a făcut un secret din intențiile de extindere, de dezvoltare, a afacerii în zona industrială a Reșiței, motiv pentru care modernizarea drumului către Spaleck a devenit obligatorie. Pentru a nu se pierde timp, Primăria neavând fonduri suficiente în momentul discuției, s-a ajuns la varianta compensării.

Vrem să ne extindem cu patru hale, am cumpărat terenul, am luat 15.000 mp, am făcut deja o investiție de 600.000 de euro, dar exista problema drumului de acces și a canalizării. Era normal să facem toată infrastructura. Am realizat canalizarea, am lăsat și posibilitatea de extindere pentru alți investitori care pot veni lângă noi, există deci posibilitate de racordare și am făcut drumul. Sunt 400 de metri de drum pe care i-am asfaltat pe propria noastră cheltuială. Vorbim de o investiție de 90.000 de euro. E adevărat, vom face o compensare, dar pierderea noastră e undeva la jumătate. La cota de impozitare actuală, în cinci ani, atât cât s-a hotărât în Consiliul Local, doar jumătate din suma investită va fi recuperată. Am făcut deja compensarea pe canalizare cu ceea ce ar fi trebuit să plătim anul acesta către bugetul local.”, a declarat, pentru expressdebanat.ro, Robert Chelariu, reprezentantul Spaleck.

Odată ridicate și utilate toate cele patru hale noi, Spaleck va ajunge la alți 100 de angajați. O parte dintre aceștia va proveni din Școala Duală, proiect în care firma de pe Valea Țerovei a intrat de la bun început, acum trei ani.