Achiziția de mașini electrice, încurajată în capitala Banatului! 16 stații de reîncărcare vor fi amplasate în oraș

Timișoara încurajează utilizarea mașinilor electrice. Primarul a anunțat câștigarea unui proiect prin care vor fi amplasate 16 stații de reîncărcare. Inițiativa urmărește reducerea emisiilor de gaze ale mașinilor tradiționale prin promovarea infrastructurii pentru noile tipuri de vehicule.

Proiectul verde pentru Timișoara a fost aprobat de Administrația Fondului pentru Mediu. Nicolae Robu a anunțat că 16 stații pentru reîncărcarea mașinilor electrice vor fi amplasate în oraș. Valoarea proiectului este de peste 3 milioane de lei, dintre care 90% provin din finanțarea Administrației Fondului pentru Mediu. Scopul investiției este reducerea emisiilor generate de mașinile cu motoare cu ardere internă. „În cadrul programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi prin promovarea infrastructurii pentru vehicule de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic, vor fi amplasate 16 stații de încărcare pentru vehiculele electrice. Administrația Fondului pentru Mediu a aprobat dosarul de finanțare depus de Timișoara pentru realizarea de stații de reîncărcare pentru promovarea acestei infrastructuri pentru vehicule de transport nepoluante. Am semnat contractul, suma aprobată fiind de 2,96 milioane de lei, cu TVA, reprezentând 90% din valoarea cheltuielilor eligibile.”, a anunțat Nicolae Robu.

Cele 16 stații vor fi amplasate pe bulevardul I. C. Brătianu, Calea Aradului, Piața Huniade, strada Academician Alexandru Borza, strada Martin Luther, strada Gheorghe Dima, bulevardul Take Ionescu, Piața 700, bulevardul Republicii, bulevardul Revoluției din 1989, splaiul Nicolae Titulescu, două pe bulevardul Mihai Viteazul, strada Plautius Andronescu, strada Aștrilor și bulevardul 16 Decembrie 1989.