Caz de coronavirus în cadrul Societății de Transport Public Timișoara! „Nu a avut contact direct decât cu un alt coleg”

Un angajat al Societății de Transport Public Timișoara a fost diagnosticat cu coronavirus. Rezultatul testului a fost comunicat astăzi, iar în urma anchetelor interne s-a stabilit că șoferul a intrat în contact direct cu un singur coleg de-al său.

Angajatul STPT are 53 de ani și este șofer de autobuz. S-a prezentat la medic pe seama unor simptome asemănătoare celor de COVID-19. Rezultatul analizelor a fost comunicat astăzi, iar în jurul orei 14.00 vestea a ajuns la conducerea instituției. În urma anchetelor interne s-a stabilit că, în ultimele 14 zile, bărbatul a intrat în contact direct doar cu un alt coleg.

„El nu mai lucrează din data de 30 aprilie. A fost ultima zi în care a lucrat. Astăzi și ieri a fost în șomaj tehnic. Sâmbătă și duminică nu a lucrat. A fost depistat după ce a prezentat simptome. A mers la medic și în urma testului a fost confirmat cu coronavirus. Din toate analizele pe care le-am făcut și din toate anchetele interne pe care le-am făcut, de la ora 14.00 de când am aflat, nu a avut contact decât cu un singur coleg, iar acel contact a însemnat că au venit împreună la serviciu cu mașina personală. Din interior avem toate detaliile în ceea ce privește traseul profesional pe care l-a avut în ultimele 14 zile. Am luat foile de parcurs, am văzut care au fost schimburile lui, deci știm absolut tot. Există mai multe grupuri cu șoferii și vatmanii și am vorbit cu ei pe aceste grupuri. Mi s-a spus că nu au avut contact direct cu el. Avem o organizare internă și aflăm la secundă informațiile, iar oamenii sunt sinceri și spun adevărul. Oricum se va face și ancheta epidemiologică de către medici și vom afla mai multe detalii”, a declarat, pentru Express de Banat, Nicolae Bitea, directorul STPT.

Bărbatul se află acum internat la Spitalul „Victor Babeș”, iar anchetă epidemiologică, realizată de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Timiș, este în desfășurare.