„Această adunătură de partide care a semnat moțiunea de cenzură nu are niciun fel de direcție!”

Slabe șanse pentru opoziție să vină cu o propunere serioasă de guvernare – este de părere Călin Dobra, președintele PSD Timiș. Acesta a spus în cadrul unei conferințe de presă că partidele care au semnat moțiunea de cenzură „nu au nicio direcție”. 

Se dă o luptă grea între PSD și opoziție odată cu semnarea moțiunii de cenzură de către cei 237 de parlamentari, printre care și patru social-democrați. Un document cu șanse reale să fie adoptat și să doboare Cabinetul Dăncilă. Călin Dobra, președintele PSD Timiș, critică pasul făcut de opoziție și nu are încredere în capacitatea partidelor de a forma o nouă echipă de guvernare. 

„Nu este o opoziție constructivă la nivelul Parlamentului. Este mai mult un comitet de sprijin pentru candidatura la președinție a lui Klaus Iohannis. Acest demers la nivel de Parlament este în interesul de a ține totul blocat, de a crea o criză guvernamentală, de a bloca proiectele. Această adunătură de partide care a semnat moțiunea de cenzură nu are niciun fel de direcție și nu ne îngrijorează în niciun fel pentru că nu sunt în stare să vină cu o propunere serioasă de guvernare și de echipă guvernamentală. Pentru că unii vor guvern politic, alții vor guvern tehnocrat. Unii vor să rămână guvernarea PSD cu guvern interimar, alții să susțină guvernarea din umbră și să aibă beneficii.”, a spus Călin Dobra.

Moțiunea de cenzură va fi votată în 10 octombrie, iar pentru căderea Cabinetului Dăncilă este nevoie de 233 de voturi.