Absolvenții, interziși în Primăria Reșița! „Doar în primăriile conduse de liberali se întâmplă astfel de lucruri!”

Nelu Popa și liberalii din Consiliul Local Reșița sunt acuzați că au reinventat salarizarea în Primărie, tăind din lefurile oamenilor! Edilul-șef deschide ușa instituției tinerilor care astăzi nu au nicio șansă să ocupe un post în Primărie! 

„Primarul dorește ca o parte dintre angajații Primăriei să treacă dintr-un grad superior într-unul inferior. E clar că oamenii o fac fiind obligați, nu de bunăvoie, ceea ce e din punctul meu de vedere o tăiere a salariilor din Primărie. Asta se întâmplă, îmbrăcat într-o altă formă. Nu știu dacă este legal să facă acest lucru. Nu știu cum se face că doar în primăriile conduse de liberali se întâmplă astfel de lucruri, doar acolo se taie salarii, acolo se dau afară oameni”, acuză președintele PSD Reșița, senatorul Ionuț Chisăliță.

Liderul Grupului PSD din Consiliul Local Reșița, Mirel Sabo, a adus și el în discuție același subiect: „Totul are legătură cu acea invenție de care am povestit și în ședința de Consiliu Local, au reinventat salarizarea la nivel de Primărie, nu au ținut cont de legea salarizării! Au făcut trei categorii de salarizare după bunul plac. Curtea de Conturi a considerat că e ilegal”. 

Primarul Nelu Popa îi invită pe social-democrați să-și poarte lor de grijă. Susține că nu a urmărit să reducă salariile, lucru care nici nu s-ar fi întâmplat, ba dimpotrivă, ci a dat șanse și tinerilor care ajunseseră să nu poată accede în Primăria Reșița. „În ultimii 15-20 de ani, în Primăria Reșița s-a ajuns ca majoritatea covârșitoare a angajaților să fie consilieri superiori. Dacă s-ar continua în acest ritm, în câțiva ani am ajunge în situația ca toți angajații Primăriei Reșița să fie consilieri superiori, lucru care este discriminatoriu față de tineri. Dau un exemplu. Dacă trei consilieri superiori ar ieși la pensie, pe pozițiile lor nu ar putea veni decât alți superiori, exclus debutanți. Atunci, noi am stabilit un criteriu, să menținem un procent de 25 la sută debutanți, asistenți, principali și superiori, astfel încât să dăm șansa oricărui tânăr absolvent să se se angajeze în Primăria Reșița. Sunt copii foarte buni care termină Administrație Publică, dar ei nu vor putea în condițiile actuale să se angajeze în Primărie. Mi se pare absurd. De aici plecând, noi nu am obligat pe nimeni să se declaseze din superior în principal. Au fost oameni care au semnat că sunt de acord să meargă din superior în principal. Mai cu seamă că li s-au mărit salariile, la unii chiar cu 400-500 de lei pe lună. Atât timp cât în interiorul Primăriei nu au fost probleme, nu văd de ce ar vedea PSD niște probleme artificiale în chestiunea asta. Să mă lase ei pe mine să-mi gestionez activitatea și când va veni Gelu Jenar la Primăria Reșița, să facă el cum consideră. Acum toți sunt șefi!”, a explicat Popa.